News Flash:

BARLAD:Militar trimis în judecată pentru fals intelectual; el a ajutat alţi cinci militari să obţină compensaţii pentru chirie

18 August 2016
2164 Vizualizari | 0 Comentarii


Procurorii militari din Iaşi au trimis în judecată, pentru fals intelectual, un plutonier din Bârlad acuzat că a ajutat alţi cinci militari să primească ilegal compensaţii pentru chirie, fără să locuiască în imobilele declarate. Cei cinci beneficiari au fost la rândul lor trimişi în judecată, prejudiciul în acest dosar ridicându-se la peste 130.000 de lei.

Cei şase militari deferiţi justiţiei sunt: plt. adj. princ. Apostu Mitică, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; plt. maj. Partenie Ionel, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată;plt. Maj. Postolache Cătălin, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune; plt. Adj. Siminescu Ghiorghiţă, plt. Maj. Butnaru Ciprian şi cap. (r.) Comănici Ionel Liviu acuzaţi de săvârşirea a câte unei infracţiunii de înşelăciune.

Pe lângă cei şase militari a fost trimisă în judecată şi Ortansa Gâbu, care nu este angajata MAPN, rudă cu plt. adj. princ. Mitică Apostu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii. Procurorii au stabilit ca la iniţiativa inculpatului plt. adj. princ. Apostu Mitică, în calitate de secretar al comisiei de verificare a compensaţiei pentru chiria militarilor, inculpaţii plt. Maj. Partenie Ionel, plt. Maj. Butnaru Ciprian, plt. Maj. Siminescu Ghiorghiţă, plt. Maj. Postolache Cătălin şi cap. (r) Comănici Liviu — cu toţii angajaţi în cadrul UM 01411 Bârlad — au obţinut fraudulos compensaţia pentru chiria de serviciu, nelocuind la locuinţele închiriate.

”Înţelegerea dintre inculpatul plt. Adj. princ. Apostu Mitică şi ceilalţi coinculpaţi militari s-a concretizat în falsificarea a 60 de înscrisuri (cele mai multe personal de către primul inculpat), depunerea lor la unitate şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a-si produce efectele juridice, de regulă la expirarea perioadei de un an pentru care erau încheiate”, se arată în rechizitoriul Parchetului Militar Iaşi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0841 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029841 (s)