joi, 28 martie, 2024

BARLAD: „ Ne SETam pe TINEri!”

Distribuie:

Publicat:

In perioada 8-14 mai se va sarbatori Saptamana Europeana a Tineretului (SET) editia a 8-a. Ca stat membru, in Romania se vor organiza in aceasta perioada o serie de activitati pentru tinerii din tara noastra. 
Biblioteca Municipala „Stroe S. Belloescu” se alatura celorlalte institutii si organizatii care vor sarbatori tineretul, cu proiectul „Ne SETam pe TINEri!”.                                                  
Pe 9 mai , de Ziua Europei, va fi organizata o Cafenea Publica, cu tema „Tinerii barladeni si Uniunea Europeana”, ce se va desfasura in Sala de lectura, incepand cu ora 15.00.  In perioada 11-12 mai, 20 de tineri (14-35 de ani) barladeni si nu numai, se vor putea inscrie la cursul „Participarea si implicarea tinerilor in comunitatea europeana”, ce se va desfasura in intervalul orar 13.00 – 18.00, in Sala de lectura. Cursul va trata teme precum: institutiile Uniunii Europene, valorile si principiile Uniunii Europene, Romania – 10 ani de U.E., dar si managementul de proiect. Cursul va fi coordonat de catre Vizitiu Cristina, sef serviciu al Bibliotecii Municipale si Ambasador al Dialogului Structurat cu Tinerii in cadrul Forumului Tinerilor din Romania si Hanganu Mihaela Andreea, bibliotecar si promotor al democratiei europene, in cadrul proiectului „Promotori ai democratiei europene” implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania. Locurile sunt limitate (20), iar participantii vor beneficia de materiale personalizate. Inscrierile la cele 2 evenimente se pot face la nr. de telefon 0235/411.001 sau pe adresa de facebook a institutiei.
Proiectul „Ne SETam pe TINEri!” se va realiza cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Barlad, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui, Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania si Forumul Tinerilor din Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img