miercuri, 24 aprilie, 2024

Barlad : Nu se mai arunca cu bani in caini,ci in sisteme de supraveghere video

Distribuie:

Publicat:

“ Tichie de margaritar”- consilierii locali barladeni au fost de acord cu proiectul initiat de edilul sef,Dumitru Boros.

Noua investitie ii va costa pe contribuabili 169.713 lei cu TVA.

A fost mai simplu sa scoata bani din bugetul local decat sa ii puna la munca pe politisti locali barladeni. Ca sa nu fie epuizati de atata munca,autoritatea locala barladeana va cumpara camere video pentru supravegherea ghenelor si a blocurilor in care locuiesc asistatii sociali.

“Necesitatea si oportunitatea initierii acestui proiect a fost determinata de repetatele acte de vandalism care s-au produs, de-a lungul timpului, asupra obiectivelor de investitii administrate de Consiliul Local Municipal Barlad, punand in pericol siguranta populatiei. De asemenea, depozitarea necontrolata a deseurilor la punctele gospodaresti a avut un impact negativ asupra mediului si asupra sanatatii populatiei” se arata in expunerea de motive a initiatorului.

– La „Sistem de supraveghere video – bloc CFR si bloc Al. Vlahuta”– valoarea totala estimata a investitiei este de 34.962,20 lei cu TVA. Se vor monta 6 camere video la blocul CFR si 4 camere video la blocul de pe Al. Vlahuta.
– “Sistem de supraveghere video – locuinte sociale Cpt. Grigore Ignat”, valoarea totala estimata a investitiei este de 19.907,51 lei cu TVA. Vor fi montare 4 camere video alimentate cu energie electrica si legate la internet.
– “Sistem de supraveghere video – zona Cerbul de Aur”, valoarea totala estimata  a investitiei este de 14.979,33 lei cu TVA. Se vor monta 7 camere video in zona Cerbul de Aur – obiectivul statuia „Eroii Neamului”; alimentare cu energie electrica si internet.
– La „Sistem de supraveghere video – 14 puncte gospodaresti”, valoarea totala estimatã a investitiei este de 99.864,80 lei cu TVA. Vor fi montate sisteme de supraveghere la puncte gospodaresti proiectate cu 2 camere video: Pg. Interex, Pg. Capsa,Pg. Casa de Pensii, Pg. VIP, Pg. Romstal, Pg.Ion Popescu (Kazan), Pg. Profi Gara,Pg. V. Parvan (Savita). Se va monta sistem de supraveghere video puncte gospodaresti proiectate cu o camerã video: Pg.Ghetou (Casa Sturza), Pg.CEC Vanghelis, Pg. Polimed, Pg. Amicii, Pg. V. Lupu, Pg.M. Viteazu”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img