marți, 19 martie, 2024

BARLAD: O EDITIE REUSITA

Distribuie:

Publicat:

​In acest sfarsit de saptamana s-a desfasurat a patra editie a concursului judetean de interpretare instrumentala dedicat omului de cultura, care a fost Ioan Nicolau, dirijor si director al Scolii Gimnaziale de Arta „N. N. Tonitza” Barlad.                         
 Competitia a fost structurata pe patru sectiuni: instrumente de suflat, instrumente cu coarde, pian principal si pian amatori, unde au concurat copii din invatamantul preprimar si elevi din invatamantul primar si gimnazial. Dat fiind numarul mare de participanti, peste 170 de elevi, sectiunile s-au desfasurat in paralel, in urmatoarele locatii: pian principal – Pavilionul expozitional „Marcel Guguianu”, Muzeul „Vasile Parvan” Barlad, pian amatori – Teatrul „Victor Ion Popa” Barlad, suflatori si cordari – sala de festivitati a Scolii Gimnaziale de Arta „N.N. Tonitza” Barlad, iar festivitatea de premiere si gala laureatilor au avut loc pe scena teatrului „Victor Ion Popa” Barlad.
 
​Editia din acest an a atras mai multi competitori, concurenta fiind mai acerba. Juriul a fost format din profesori de specialitate de la Colegiul National „Octav Bancila” Iasi, Scoala Gimnaziala „Vasile Alecsandri” Vaslui si Scoala Gimnaziala de Arta „N.N. Tonitza” Barlad.
​Barladenii au ocupat si in acest an locuri fruntase, trei din cele patru trofee revenind elevilor Scolii Gimnaziale de Arta „N.N. Tonitza” Barlad: vioara –Alessia Banu, clasa a IV-a, prof. Dorel Andrei, flaut – Lucian Albu, clasa a VI-a, prof. Camelia Andrei, pian – Dana Popa, clasa a VII-a, prof. Ancuta Oanca. Nici ceilalti mici instrumentisti barladeni nu s-au lasat mai prejos, acestia ocupand 27 de premii I, 33 de premii II, 23 de premii III si 6 mentiuni.
​„ Ca in fiecare an, in sprijinirea bunei desfasurari a concursului, au fost alaturi de noi Primaria si Consiliul Local Barlad, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Muzeul „Vasile Parvan” Barlad si Teatrul „Victor Ion Popa” Barlad, carora le multumim pe aceasta cale. De asemenea, multumim intregului colectiv al Scolii Gimnaziale de Arta „N. N. Tonitza” Barlad, tuturor elevilor participanti si parintilor acestora, dar si membrilor celor patru jurii, care au facut posibil realizarea si dezvoltarea acestui concurs” ne-a declarat profesor Ancuta Oanca organizatorul evenimentului. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img