vineri, 26 aprilie, 2024

Barlad: O idee buna, dar realitatea o va ucide

Distribuie:

Publicat:

De cate ori ați venit acasa si ați fost nevoiți sa va plimbați in jurul blocului sau sa parcati la o distanta buna de imobil? De nenumărate ori, iar situatia devine dezastruoasa atunci când vin Sărbătorile si sosesc in vizita invitații care parchează “ așa cum bate gândul”. Pentru toti cei care au trimis cuvinte de dragoste celor care au gărat pe locul dumneavoastră s-a găsit o soluție: închirierea locurilor.           
Primăria Bârlad a lansat în dezbatere publică Regulamentul de atribuire și folosire a locurilor de parcare în parcările de reședință.

Conform documentului oficial, in parcările de reședință se va putea atribui câte un loc pentru fiecare unitate locativă, prin licitație publică, cu excepția persoanelor care dețin garaje autorizate sau/și terenuri cu destinația de copertină, garaj etc, pe domeniul public sau privat. Toate parcările de reședință vor trebui identificate și inventariate, iar fiecărei parcări i se vor aronda blocurile din jur. Locurile din parcările de reședință vor fi atribuite prin licitație publică numai după amenajarea, semnalizarea verticală și orizontală și numerotarea acestora de către administratorul parcării și după ce au fost aprobate prin hotărâre a Consiliului Local. La semnalizarea verticală a fiecărei parcări de reședință se va specifica și durata de valabilitate a abonamentului zilnic (între orele 16-8, cu excepția parcărilor administrate de către DAPPC Bârlad, care este valabil între orele 16.30-7.30). Parcarea autovehiculelor în parcările de reședință amenajate de Primăria Bârlad e permisă numai pe baza unui abonament anual valabil, eliberat de administratorul parcării, respectiv Primăria Bârlad”, conform  regulamentului aflat în dezbatere.

Numai ca exista o problema- la aceasta ora avem in jur de 11.000 de mașini si doar 3012 locuri. E ca si cum ai “ împarți un pai la trei măgari”. Cum va reuși municipalitatea sa ofere tuturor celor interesati si care vor fi eligibili o bucățică de teren? Pe anul 2018 in bugetul orașului au fost prinse doar 3 parcări ce urmează a se construi dar si așa, tot sunt putine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img