joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: O noua taxa,marca BOROS !

Distribuie:

Publicat:

Cum se schimba conducerea, cum apar alte reglementari. Unele bune, altele starnesc controverse. Este vorba de taxa pe cimitir, pe care o vor plati toti barladenii. Asta daca proiectul de hotarare va fi votat in ultima sedinta de Consiliu Local.                                                                                

 IN LOC DE 15 LEI VETI PLATI 10.                                   

 Nu va bucurati, inca, la auzul acestei vesti. Daca pana acum barladenii care aveau o ruda ingropata intr-unul din cimitirele orasului plateau 15 lei pe an, din 2017 vor trebui sa plateasca 10 lei. Fiecare dintre noi va cotiza astfel la buna functionare a lacaselor unde isi fac veacul marile personalitati ale urbei. Aceasta a fost explicatia oferita de edilul sef, Dumitru Boros!                                                               

 TAXE MAI MICI DIN 2017!                                       

 Pentru o buna transparenta, municipalitatea barladeana a cerut parerea contribuabililor in legatura cu eventualele majorari sau scaderi de impozite. In urma analizarii tuturor sugestiilor Dumitru Boros, impreuna cu sefii de serviciu de la Impozite si Taxe Persoane Fizice si Impozite si Taxe Persoane Juridice, a ajuns la concluzia ca o parte din ele pot fi reduse.

„In acest demers, am avut in vedere gradul de indatorare al Barladului, contractele pe care le avem in derulare si ce gandim pentru viitor. Stiu ca era o presiune foarte mare pe Executiv, atat din partea consilierilor locali si a mediului de afaceri, cat si din partea persoanelor fizice. Ii instiintez pe cetateni ca am micsorat impozitele pe constructii si pe terenuri pentru persoanele fizice cu 5%. De asemenea, am micsorat impozitele pe terenuri si constructii pentru persoanele juridice tot cu 5%, atat in cazul rezidentialelor, cat si a celor nerezidentiale. Atat am putut face pentru anul 2017. Daca acest buget va functiona, in anul 2018 vom aplica si alte reduceri. In ceea ce priveste taxele stabilite de Directia de Administrare a Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor (DAPPC) Barlad, au existat nenumarate discutii in contradictoriu, asa ca ii instiintez pe barladeni ca taxele au ramas la nivelul anului 2016, deci nu le-am marit”, a declarat primarul.    

autor:Cristina Radulescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img