joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD : „ ONE PEOPLE, ONE SKY” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In cadrul activitatilor organizate de Asociatia Astronomica „Sirius”-Club UNESCO, membrii acesteia,  cadre didactice dar si  elevi de la diferite unitati scolare din Barlad au aflat date de ultima ora despre descoperirea unor exoplanete si probabilitatea identificarii existentei vietii pe diverse corpuri ceresti din Sistemul Solar si din Galaxie. Toate aceste informatii au fost dezvaluite in cadrul mesei  rotunde intitulata  „Viata in Univers”.    
                                                  
Incursiunea in astronomie nu s-a oprit aici si a continuat cu  identificarile vizuale dar si cu ajutorul telescopului putand fi observate  constelatiile vizibile : Luna, Jupiter si satelitii galileeni, Statia Spatiala Internationala, cometa 41P / Tuttle-Giacobini-Kresak (in constelatia Drac) , obiecte Messier dar au si estimat magnitudini aparente si distante unghiulare . S-au realizat fotografii ale unor corpuri ceresti.            
          
 Elevii au  analizat diverse metode avute in vedere pentru teraformarea Planetei Rosii, necesitatea unui scut care sa apere viata, deci crearea tuturor conditiilor care sa permita vietii sa se dezvolte. Adolescentii au aflat care sunt subsistemele majore ale unui satelit, modul de functionare a acestora si au realizat o simulare a unui satelit integrat intr-o activitatea practica , denumita „ Constructia unei minisatelit”.          
                                                                         
„GAM 2017 a adus impreuna entuziasti din intreaga lume sub motto-ul „One People, One Sky”. Organizarea unor programe internationale precum GAM, rezultatele obtinute in explorarea spatiului cosmic si proiectele stiintifice aflate in derulare, trezesc un interes deosebit publicului larg si, in mod deosebit, in randul tinerilor” , ne-a declarat Prof. Ioan Adam, presedintele asociatiei astronomice „ SIRIUS”. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img