vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Parteneriate, proiecte si vise. Dar banii cand vin ?

Distribuie:

Publicat:

La Barlad a devenit sport national sa fie convocate sedinte peste sedinte si consilierii locali sa isi dea girul la tot felul de proiecte ce ar trebui sa aduca fonduri europene, studii de fezabilitate sau , mai nou, parteneriate cu fratii de peste Prut. Cand se vor vedea si rezultatele ? Probabil ca niciodata.

Cert este ca dragi nostri alesi locali  au fost de acord cu alocarea sumei de 35.000 de lei, pentru realizarea si depunerea unui proiect ce vizeaza obtinerea de fonduri europene necesare dotarii cantinei Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” si a Gradinitei cu Program Prelungit nr. 4 si construirii unui nou imobil pentru sectia Boli Infectioase a Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman”.           

 
Astfel, “ pe 20 decembrie 2017, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a publicat versiunea finala a Ghidului Solicitantului pentru proiectele din cadrul Programului Operational Comun Romania – Republica Moldova 2014-2020. Conform Prioritatii de investitii 1.1 – Cooperare institutionala in domeniul educatiei pentru cresterea accesului la educatie si calitatii educatiei si Prioritatii de investitii 4.1 – Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sanatate si accesului la sanatate, proiectele noastre din domeniile educatiei si sanatatii sunt eligibile. Avand in vedere intentia si posibilitatea Barladului de includere la finantare in cadrul acestui program transfrontalier a unor unitati de invatamant (Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» si Gradinita cu Program Prelungit nr. 4) si a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman», este necesara intocmirea aplicatiilor de finantare. Se estimeaza ca sunt necesare fonduri in suma de 35.000 de lei”, se arata in expunerea de motive semnata de primarul Dumitru Boros.      

    
Alti bani , alta distractie care , speram, sa se finalizeze. Inca barladenii au ramas cu un gust amar la banii care au venit prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, adica “ praful de pe toba” in ciuda explicatiilor date de edilul sef. Cert este ca in comunele si in satele aflate in apropierea orasului nostru au primit finantare  pentru toate proiectele eligibile. Da, acesta e cuvantul magic – ELIGIBIL!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img