joi, 28 martie, 2024

BARLAD: PRINSI IAR CU TEMELE NEFACUTE

Distribuie:

Publicat:

Problemele spitalului  barladean au dat mari batai de cap consilierilor locali. Desi nu este luna in care acestia sa nu fie informati in legatura cu anumite necazuri, acestia sunt mereu prinsi cu lectiile nefacute. Pentru alesii locali este mult mai important sa isi aroge meritele de genul “ cine a dat mai mult”. Dreapta sau stanga? Iar pana se dumiresc ei despre ce este vorba , timpul trece iar cei care au de pierdut sunt pacientii.

DIN NOU, AMANARI.

Pe 30 Septembrie a expirat autorizatie provizorie de functionare emisa de catre cei de la Directia de Sanatate Publica , in baza careia sumele cheltuite cu spitalizarea continua si de zi a pacientilor era decontata prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.  Pavilionul TBC a fost lasat pe plan secund iar cei care trebuiau sa ia deciziile precum : consolidarea imobilului , mutarea sectiilor sau sa construiasca o noua cladire au meditat. Lung si degeaba. Prin urmare, conducerea spitalului a prezentat o noua propunere de modificare a termenelor consilierii aproband-o in sedinta ordinara din 25 octombrie.   
                                                                            
“In primul rand, va multumim pentru sprijinul pe care ni l-ati oferit. Ceea ce am propus noi este amanarea reformei spitalului deoarece pana acum au fost facute niste schimbari doar pe hartie, iar unele decizii au fost pripite. Nu vom reusi sa ajungem un spital care sa corespunda cerintelor DSP Vaslui, pana nu vom analiza foarte bine fiecare etaj si fiecare pavilion si le vom restructura asa cum trebuie. Din pacate, in ultimii ani, spitalul a fost lasat efectiv de izbeliste, iar acum ne confruntam cu foarte multe probleme. Din aceasta cauza, am solicitat sa amanam planul de conformare pana pe 31 decembrie 2020”, a declarat doctorul Oleg Tacu, reprezentantul primarului in Consiliul de Administratie al spitalului.          
                                    
 La capitolul discutii consilierii locali atat social democrati cat si liberali nu au facut altceva decat sa isi adreseze intrebari sau sa scoata in evidenta faptul ca fiecare a facut mai bine decat precedentii. Cert este ca In ceea ce priveste noul plan de conformare, Consiliul pana  pe 30 iunie 2018 sa decida in privinta variantei 1 – relocarea sectiei Boli Infectioase si a Pavilionului TBC in pavilionul administrativ al Centrului de Afaceri „Tutova”, a variantei 2 – consolidarea/modernizarea locatiei existente si a variantei 3 – construirea unei locatii noi (parter -sase etaje).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img