vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Retinut pentru infractiunea de talharie calificata

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au retinut un barbat de 20 de ani, din municipiul Barlad, judetul Vaslui, banuit de comiterea a doua infractiuni de talharie calificata.

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Barlad au probat activitatea infractionala  a unui barbat in varsta de 20 de ani, din Barlad,  judetul Vaslui, banuit de comiterea a doua infractiuni de talharie calificata.

In data de 31 martie , in jurul orei 07:20, politistii au fost sesizati de catre o femeie de 66 de ani, din Barlad, judetul Vaslui, cu privire la faptul ca, in cursul aceleiasi zile, a fost deposedata, prin violenta, de geanta pe care o avea asupra sa, precum si de suma de 5500 lei, de catre o persoana necunoscuta. Victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat un numar de 6-7 zile de ingrijiri medicale.

In cursul zilei de ieri, in jurul orei 15:20, politistii au fost sesizati din nou de catre o femeie de 57 de ani din Barlad, despre faptul ca, in timp ce se deplasa pe Republicii, a fost deposedata de geanta personala, prin violenta, de catre un barbat necunoscut.

In urma cercetarilor efectuate, politistii barladeni l-au identificat pe barbatul banuit de savarsirea celor doua infractiunii de talharie si au stabilit imprejurarile comiterii faptelor.

Barbatul a fost retinut de politisti pentru o perioada de 24 de ore in cursul zilei de ieri, iar astazi urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, cu propunerea de arestare preventiva.

Mentionam faptul ca barbatul se afla sub masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, fiind cercetat intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de talharie, fapta savarsita in luna februarie 2019, in zona garii CFR Barlad.

       PENTRU A NU CADEA  VICTIMA TALHARILOR, POLITISTII VA RECOMANDA:

Luati-va masuri de precautie, mai ales cand circulati noaptea, la ore tarzii, pe strazi pustii sau neiluminate;
Evitati sa circulati singuri la ore tarzii sau prin locuri neiluminate si putin frecventate;
Nu purtati in mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare;
Evitati pe cat posibil compania unor persoane aflate sub influenta alcoolului. Daca nu este cu putinta, evitati orice conflict cu acestia, nu-i jigniti si nu-i incurajati;
Nu raspundeti provocarilor unor persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice, pe strada;
Nu incurajati violenta si injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte care pot degenera in violente. Un limbaj controlat, fara jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;
Daca observati ca sunteti urmariti, nu ezitati sa cereti ajutor trecatorilor de pe strada;
Nu adoptati o atitudine de atac, nu incurajati si mai ales, nu participati la manifestari agresive stradale: batai, insulte sau alte tipuri de agresiuni;
In mijloacele de transport in comun, aglomeratiile stradale etc., nu va angajati in dispute verbale, chiar daca sunteti provocat;
Cea mai buna arma de aparare in cazul unui atac este strigatul. Daca sunteti agresati, batuti sau talhariti pe strada, strigati cat mai tare dupa ajutor. Procedand astfel alertati persoanele din jur, iar agresorii vor fugi;
Daca sunteti victima unei agresiuni, incercati sa retineti cat mai multe semnalmente ale autorului si anuntati de indata Politia; sporiti astfel sansele de identificare, prindere si pedepsire a agresorului.
  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img