joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD:SARBATOARE FADA!

Distribuie:

Publicat:

Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata si la Barlad. Desi barladenii au votat pentru schimbare, edilul sef a ramas “ancorat” in obiceiurile consacrate de nea Titi. Aceeasi oameni se vor aduna si vor depune cate o coroana de flori, vor rosti vesnicele si obositoarele discursuri , iar invitatii vor fi cei care an de an spun prezent ( consilieri, politicieni, etc.                                       

Singura deosebire fata de ceea ce s-a intamplat pana acum este faptul ca municipalitatea se va limita la traditionalul ceremonial militar si religios( se spune adio la fasolea cu carnati si la paharul cu vin fiert) . Manifestarile sunt programate incepand cu ora 13, in fata primariei, langa statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Actiunea va incepe cu onorul militar dat de garda de onoare, o slujba de pomenire si intonarea imnului national de catre Fanfara „Barladeanca”, punctul culminant fiind asigurat de defilarea garzii de onoare.

A VRUT , DAR NU S-A PUTUT.                    

Primarul, Av. D-tru Boros,  a dus tratative pentru desfasurarea unei parade militare pe bulevardul Republicii, dar raspunsul primit din partea Statului Major al Fortelor Terestre a fost nefavorabil.

autor:Cristina Radulescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img