vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: „ SARBATOAREA CASULUI” IN ORASUL RUGBY-ULUI!

Distribuie:

Publicat:

Lipsiti de originalitate sau indiferenti? Dupa ce s-a instalat in fotoliul de edil sef al Barladului, Dumitru Boros a declarat ca renunta la „ Festivalul verii” datorita faptului ca nu sunt bani la buget. In schimb, a fost extrem de inspirat si a inceput pregatirea pentru diverse sarbatori care ii pot aduce capital electoral in preajma alegerilor, daca va dori sa candideze.                                              

Astfel, in perioada 18-20 August la Barlad urmeaza sa aiba loc „ Sarbatoarea casului”. Ce treaba are orasul cu alimentul respectiv suntem si noi curiosi! In schimb aruncand o privire pe acordul de colaborare votat de consilierii locali am aflat ca prestatorul( cel care se va ocupa de organizarea evenimentului, un agent economic din Bucuresti ) trebuie sa : asigure derularea programului artistic si a echipamentului tehnic profesional , sa realizeze reclama necesara promovarii activitatii, sa mentioneze pe afise Primaria si Consiliul Local Barlad ca organizatori, sa supravegheze prestarea serviciilor. In schimb, Primaria Barlad ( beneficiar) are o sumedenie de obligatii : locatia stabilita in mod gratuit, va autoriza 8 producatori autohtoni de cas sa participe gratuit , va asigura fara costuri spatii de publicitate , fara costuri, pentru promovarea evenimentului, sa asigure gratuit serviciile Politiei Locale, Jandarmeriei, Pompieri, Ambulanta, Politie. Va asigura gratuit minim trei toalete ecologice , sa colecteze deseurile rezultate , curent gratuit sau motorina sa ofere, sa nu foloseasca acest eveniment pentru activitati de sustinere electorala. Cat castiga autoritatea locala din aceasta actiune? Zero lei.   

„ 6000 DE LEI LE-AU FOST CERUTI COMERCIANTILOR ANUL        TRECUT”.                                                                           

 Desi majoritatea celor prezenti au fost de acord cu expunerea de motive, au existat si consilieri care nu au inteles despre ce este vorba. Social -democratul Dorin Apostol l-a intrebat pe Costel Nituc( seful serviciului care se ocupa de aceste activitati) : „ va rugasem sa precizati cine este organizatorul si cine va suporta acele cheltuieli trecute in acest acord de colaborare. Si aici fac referire la partea de colectare a deseurilor pe parcursul desfasurarii evenimentului precum si pretul la energie electrica. Nu este trecut in buget . Nu stiu ca noi, Consiliul local sa fim furnizori de energie electrica”. Reprezentantul Primariei a venit cu detaliile . „ Acordul incheiat prevede gratuitate in ceea ce priveste consumul de energie electrica si colectarea deseurilor . Dupa comisia de buget am intocmit o fundamentare in care s-a facut o estimare a cheltuielilor comparativ cu anii trecuti si am calculat ca suma maximala suma de 7000 de lei”. Adica , dupa ce se ofera toate lucrurile acelea gratuit autoritatea locala mai trebuie sa plateasca banutii acestia.     
                                                         
Consilierul  independent Bogdan Sarbu a avut un amendament la acest proiect. „ Eu am intalnit numele acestei societatii anul trecut ( n.r. cea care se ocupa de organizarea acestei sarbatori) , ei devenind organizatorii acelor „ Zile ale toamnei” si de la care am avut o serie de reclamatii din partea comerciantilor ca li s-a cerut pana la 2000 de euro pentru inchirierea unui mese . Eu inteleg ca dumnealor suporta toate cheltuielile si noi pe cele cu curentul. Mi se pare total exagerat , la cas probabil va urma acelasi lucru. Comerciantii nostri vor fi total indepartati . Sa facem mentiunea , macar ca amendament sa apara, sa participe comerciantii de pe raza a minim 50 de km distanta de Barlad. Dar ca sa imi aduci de la Bucuresti cas cand eu am cel mai bun cas la Banca „ si-a incheiat acesta pledoaria.           

 Asa cum era de asteptat proiectul a fost votat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img