vineri, 19 aprilie, 2024

Barlad: Scandal ca la „usa cortului” la capturarea cainilor fara stapan – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Promisiune onorata! La ultima conferinta de presa sustinuta, edilul sef Dumitru Boros, a dat asigurari ca va gasi o solutie pentru a diminua numarul cainilor fara stapan de pe strazile Barladului. Joi, 1 Noiembrie, a reinceput capturarea acestora!

De capturarea cainilor fara stapan de pe domeniul public se va ocupa o noua asociatie.

Astfel, in baza unui contract de colaborare si servicii sanitar-veterinare, incheiat pe data de 24 octombrie, a.c., intre Municipiul Barlad si Asociatia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor IVETS Galati, pana la finele acestui an vor fi ridicati de pe domeniul public mai multi caini fara stapan. In prima faza, 140. Contractul se va derula pana pe data de 31.12.2018, conform achizitiei din portalul SEAP/SICAP, din data de 17.10.2018. Asociatia de la care s-a facut achizitia de servicii sanitar-veterinare va avea obligatia de a presta servicii de capturare folosind arma cu tranchilizant, de a asigura asistenta veterinara la capturare cu minimum un medic veterinar si o ambulanta veterinara, dar va desfasura in paralel si proceduri de adoptie/revendicare si de eutanasie si neutralizare, acolo unde este cazul. Obligatoriu, toate serviciile prestate trebuie sa respecte legislatia in vigoare, respectiv OUG nr. 155/2001, Legea nr. 205/2004, HG 1059/2013, Legea nr. 258/2013.

Prin urmare, joi,in numai cateva ore, din zonele de unde s-au primit cele mai multe sesizari si reclamatii de la cetateni, au fost ridicati peste 40 de caini fara stapan. S-a intervenit cu predilectie in zona institutiilor de invatamant si in curtea Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, precum si a Sectiei de Pneumologie (TBC).

„Pe buna dreptate, am primit sute de reclamatii de la barladeni, in conditiile in care aveam o asociatie care s-a ocupat de capturare, pe care am platit-o cu bani multi, dar care nu a rezolvat aceasta problema. Chiar eu m-am declarat nemultumit de ce s-a facut in legatura cu gestionarea cainilor fara stapan in conditiile in care, una ni se spunea oficial, si cu totul alta era situatia din teren. La un moment dat, chiar am fost informat ca ar mai fi doar „ceva caini” prin oras, dar in paralel primeam la birou zeci de sesizari si chiar vedeam cu ochii mei haite intregi pe strazi. Prin urmare, imediat ce s-au finalizat raporturile contractuale cu asociatia care s-a ocupat de acesti caini, dar si pentru ca nu am gasit intre timp intelegere pentru a semna un nou contract in conditiile impuse de realitatea de pe strazi, am decis sa achizitionam de pe SEAP/SICAP un nou serviciu de capturare. La cerintele noastre a raspuns o alta asociatie, din Galati, numai ca, de aceasta data, vom folosi si toate resursele umane ale primariei pentru a rezolva definitiv problema cainilor fara stapan. Deci, ii asigur pe barladeni ca intreaga operatiune va fi monitorizata extrem de atent, inclusiv de catre mine, pentru a se desfasura legal si eficient”, a declarat primarul Dumitru Boros.

In zilele urmatoare, avand in vedere numarul foarte mare de sesizari venite din partea populatiei, asociatia va actiona peste tot in oras si va fi sprijinita de echipaje ale Politiei Locale Barlad, conform unei dispozitii a Primarului Municipiului Barlad.

Actiunea de capturare a cainilor comunitari a fost urmarita si transmisa live cu ajutorul retelei de socializare de cateva sustinatoare, detinatoare a catorva adaposturi de caini din oras care reclamau legalitatea acestei actiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img