joi, 28 martie, 2024

Barlad: Soseaua de centura incepe sa prinda contur!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că în ziua de 05 februarie 2019, la sediul Secției de Drumuri Naționale Bârlad, a avut loc o nouă întâlnire pe tema Proiectului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”.

După Ședința de Început pentru activitatea de proiectare, care a avut loc pe data de 5 decembrie 2018, ieri, reprezentanții Asocierii SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL, respectiv Mirel Vlas, Marian Cătălinoiu și Bogdan Ciocan, au adus la cunoștința beneficiarului (Municipiul Bârlad) și a finanțatorului (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR)) informații asupra stadiului actual al proiectului. Din partea municipiului Bârlad la întrunire a participat primarul Dumitru Boroș și Cezar Chiper, directorul tehnic al Primăriei Bârlad, iar din partea CNAIR, Ovidiu Laicu, director regional și Lucian Radu, șeful Secției de Drumuri Naționale Bârlad. Totodată, la întrevedere au fost prezenți și reprezentanții a două comune învecinate municipiului, pe teritoriul cărora va trece viitoarea variantă ocolitoare a Bârladului. Este vorba despre comuna Zorleni, care a fost reprezentată de primarul Paula Hultoană și de comuna Grivița, din partea căreia a participat la ședință Bogdan Constantin Vătafu, secretarul comunei.

„Întâlnirea de lucru a avut ca principal obiectiv informarea antreprenorului către beneficiar și finanțator. Totodată, proiectantul a cerut și completarea unor documente pentru organizarea de șantier, care va începe în foarte scurt timp. Deocamdată, a fost identificat un spațiu cu această destinație, ceea ce ne dă speranțe că lucrurile vor începe efectiv să se miște. Este o veste bună, care de fapt reprezintă încă un pas concret făcut la Bârlad în vederera implementării proiectului. Avem convingerea că, odată parcurs și acest pas, proiectul poate intra în linie dreaptă, astfel încât lucrările să poată demara, conform contractului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad" ofertantul desemnat câștigător, respectiv ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. , a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA. Termenul final de execuție este de 22 luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img