News Flash:

BARLAD: Spitalul ramane incet, dar sigur, fara medici

25 Septembrie 2015
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
In ultimele luni, un numar de 21 de medici rezidenti si medici specialiști au ales sa-si dea demisia sau sa inainteze conducerii cereri de concendii fara plata. Dintre cei 43 de medici rezidenti pe care ii detinea Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” Barlad, 21 de medici si-au  dat demisia in urma intratrii in vigoare a Deciziei nr. 5 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (publicata in MO din febr 2015) care prevede ca rezidentii nu sunt obligati sa plateasca unitatii angajatoare salariile primite in cei sase ani de rezidentiat.

O mare parte dintre acestia au preferat sa plece in afara granitelor Romaniei pentru un viitor si un salariu mai bun. Insa, altii au preferat sa plece la spitalele mari din tara unde sa isi practice meseria.
Spital de provincie, cauta medici

 “Am trimis spre publicare in Viata medicala, singura publicatie de specialitate unde trebuie sa apara anunturile de angajare pentru medici, scoaterea la concurs a unui numar de 11 posturi de medici specialisti. Este vorba despre posturile celor care si-au dat demisia. Ne asteptam ca si medicii aflati acum in concedii fara plata sa-si dea demisia cat de curand”, a spus seful RUNOS in cadrul spitalului,scrie adevarul.ro

Concret, au fost scoase la concurs cate doua posturi de pediatru pentru UPU Pediatrie si medici urgentisti la CPU si cate un post in specializarile: ORL, boli infectioase, medicina interna, urologie, neurologie, neonatologie si psihiatrie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0892 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027957 (s)