News Flash:

BARLAD : Tomograful se lasa asteptat !

18 Ianuarie 2017
1670 Vizualizari | 0 Comentarii
Ca orice vedeta care se respecta si tomograful, proaspat instalat dar nefunctional , de la Spitalul de Adulti din Barlad se lasa asteptat! Si ce asteptare! Desi a venit din luna Decembrie acesta nu este operational nici la jumatatea lui Ianuarie. Cauza? Nepasare, birocratie si comoditate!                       

Pe 27 decembrie, s-a primit adresa Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) de a se efectua plata taxei si a tarifului pentru autorizatia de amplasare-constructie si de a se trimite avizul sanitar primit de la DSP Iasi – Laboratorul de Igiena Radiatiilor Ionizante, iar pe 28 decembrie s-a si transmis raspunsul.

Asa se face ca, acum, se asteapta autorizatia de amplasare-constructie de la CNCAN.

„Urmatoarea etapa vizeaza intocmirea buletinului de verificare de catre Siemens Healthcare SRL, insa numai dupa ce primim autorizatia de amplasare-constructie deoarece aceasta face parte din documentatia pentru autorizatia de utilizare. Abia ulterior, se va intocmi si se va depune documentatia pentru obtinerea autorizatiei de utilizare la CNCAN Bucuresti si la DSP Iasi – Laboratorul de Igiena Radiatiilor Ionizante. Pasul urmator presupune efectuarea de verificari si masuratori si emiterea autorizatiei sanitare de catre DSP Iasi – Laboratorul de Igiena Radiatiilor Ionizante. In continuare, vom primi raspuns de la CNCAN Bucuresti in vederea achitarii taxei si a tarifului pentru eliberarea autorizatiei de utilizare si a trimiterii autorizatiei sanitare. Abia atunci vom plati taxa si tariful cerute pentru autorizatia de utilizare si vom trimite la CNCAN autorizatia sanitara, urmand ca CNCAN sa elibereze autorizatia de utilizare. Dupa toti acesti pasi, care speram ca nu se vor intinde pe mai mult de doua luni, vom putea pune in functiune computerul tomograf”, a declarat Angela Chirila. Birocratia statului , mana cereasca pentru un anumit intreprinzator!

autor: Cristina Radulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1009 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023428 (s)