News Flash:

BARLAD:Vezi ce se intampla cu sensul giratoriu de la PODUL PESCARIEI

22 Decembrie 2016
6272 Vizualizari | 0 Comentarii
Asteptata cu nerabdare atat de soferi cat si de politistii din cadrul Biroului Rutier din Barlad, decizia de desfiintare a sensului giratoriu de la Podul Pescariei se lasa asteptata. In ultima sedinta de Consiliul Local din acest an , proiectul de hotarare initiat de primarul Dumitru Boros , a fost retras.            

DESFIINTAREA SENSULUI= FLUIDIZAREA TRAFICULUI.  
                                                           
  In luna noiembrie, noul sef al Biroului Rutier Barlad, comisarul George Sava aducea la cunostiinta opiniei publice , ca impreuna cu Primaria Barlad , gasise o solutie in legatura cu fluidizarea traficului. Vorbim despre o intersectie unde se intalnesc strazile Ioan Popescu, Alexandru Vlahuta, Stefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza si Colonel Simionescu Sava si, unde, in prezent, atat masinile mici, cat si cele de mare tonaj circula foarte greu. Odata eliminate marcajele care indica existenta sensului giratoriu, prioritate urmau sa aiba soferii care vin de pe Ioan Popescu, artera urmand sa fie semnalizata corespunzator.

Inca de la inceputul lunii februarie, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a solicitat municipalitatii revenirea la semnalizarea intersectiei conform avizului eliberat de Politia Barlad. Adica pe sens prioritar, pe strada Paloda spre inainte, pe strada Ioan Popescu, evitandu-se astfel ocolirea pe cele doua poduri si incalcarea normelor rutiere de soferii de autovehicule de mare tonaj.

In expunerea de motive a proiectului se spune ca respectivii soferi sunt obligati sa patrunda in intersectie pe sensul opus de mers al strazii Ioan Popescu pentru a vira la dreapta, desi in legislatia rutiera se prevede ca «la intersectia fara marcaje de delimitare a benzilor, conducatorii vehiculelor ocupa din mers, cu cel putin 50 de metri inainte de intersectie, randul de langa bordura sau acostament, masura fiind aplicabila celor care vor sa schimbe directia de mers spre dreapta». Dupa ce se mentioneaza si alte cateva articole din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, tot in expunerea de motive se spune ca, pentru a se asigura desfasurarea circulatiei in conditii de siguranta, Biroul Rutier poate cere administratorului drumului (in cazul de fata, Primaria Barlad) executarea sau desfiintarea de amenajari rutiere. Prin urmare, municipalitatea poate crea sau desfiinta sensuri giratorii atunci cand conditiile de trafic o impun. Solutia primarului Boros: retragerea proiectului. De ce? O intrebare care nu a primit raspuns. Cristina Radulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0786 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025993 (s)