marți, 16 aprilie, 2024

Barlad: Voluntarii ecologizarii, un exemplu pentru toti barladenii! FOTO

Distribuie:

Publicat:

De la începutul acestei săptămâni, din dispoziția Primarul Municipiului Bârlad a debutat, la nivel local, programul anual de curățenie de primăvară. Inițiativei i s-au alăturat, în premieră, sute de elevi voluntari de la instituțiile de învățământ locale, care au participat la acțiuni de ecologizare organizate în mai multe zone ale municipiului.

Programul de curățenie din perioada 18 – 22 martie s-a desfășurat astfel: în ziua de luni, 18 martie, mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” au făcut curățenie în parcul cu același nume, marți, 19 martie, elevii Școlii gimnaziale „Stroe S. Belloescu” au ecologizat zona Bisericii „Sf. Andrei” și a fostului poligon al Garnizoanei Bârlad, miercuri, 20 martie, elevii Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” au făcut curat în zona Prodana, joi, 21 martie, peste 70 de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș” au acționat în zona Obor – Centrul de Afaceri iar astăzi elevi ai Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” au ecologizat zona Pădurea IRB – Ștrand. Toate activitățile de ecologizare au fost și vor fi și de acum înainte coordonate de personalul Serviciului de Gospodărire din cadrul Primăriei Bârlad, care le-a pus la dispoziție voluntarilor mănuși și saci menajeri. La o parte din activități a participat și primarul Dumitru Boroș. În primele cinci zile de acțiuni de ecologizare s-au strâns peste 250 de saci cu diferite deșeuri plastice, textile, din aluminiu și sticlă, cei mai mulți (120 de saci) proveniți din zona Obor.

„Este de datoria noastră, a tuturor și a fiecăruia în parte să păstrăm curățenia pe unde ajungem, în special în natură. Din păcate, având în vedere volumul foarte mare de deșeuri nocive mediului, pe care le-am strâns doar în câteva zile de acțiuni, vedem că mai sunt încă oameni printre noi certați cu bunul simț. Vreau să le mulțumesc tuturor acestor copii frumoși, voluntari dedicați și profesorilor, care prin acțiunile lor au ținut să le dea o lecție celor care încă își mai nesocotesc semenii și își bat joc de natură”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Acțiunile vor continua și sâmbătă, 23 martie, în zona Prodana – pășune Apele Române, care va fi ecologizată de elevi ai Școlii gimnaziale „George Tutoveanu”. Pe parcursul săptămânii viitoare, unitățile de învățământ locale care doresc să ia parte la astfel de acțiuni o pot face, anunțând în prealabil personalul Serviciului de Gospodărire al Primăriei Bârlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img