vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: VOR FI LUMINATE!

Distribuie:

Publicat:

 In sfarsit o parte din strazile cu probleme ale orasului Barlad vor avea lumina, asta daca alesii locali vor vota proiectul de hotarare ce vizeaza „aprobarea documentatiei si a indicatorilor tehnico-economici, precum si a executiei obiectivului de investitii «Extindere retele de iluminat public in municipiul Barlad»”. 

 Investitia este necesara in conditiile in care mai multe strazi din oras sunt neiluminate, fapt ce favorizeaza comiterea furturilor si a talhariilor, dar si producerea de accidente rutiere grave, cum este cazul strazii Trestiana, pe care s-au petrecut accidente soldate cu decese.

Strazile vizate de racordarea la reteaua de iluminat public sunt: Aleea Crangului, Dragos Voda (zona Lidl), Mihai Viteazu (blocurile D1-C2), Siret (blocurile D3-C4), bulevardul Republicii (zona blocurilor V1-V2), Tecuciului (la intersectia cu strada General Vasile Milea), Trestiana (intersectie cu strada Palerma pana la limita administrativa a Barladului), Dragos Voda (zona blocului C2) si George Toparceanu. Valoarea totala  se ridica la 65.538 de lei (cu TVA), durata de realizare estimata fiind de 90 de zile (contractare si executie), cu finantare de la bugetul local.

Principalele lucrari prevazute de autoritatile locale pe Aleea Crangului sunt montarea a trei stalpi din beton precomprimat, executia unei retele aeriene din conductoare din aluminiu cu izolatie din polipropilena reticulata, montarea a patru corpuri de iluminat public cu sursa LED si conectarea la reteaua existenta.

Pe strada Dragos Voda (zona Lidl), se vor monta un stalp din beton si doua corpuri de iluminat, pe Mihai Viteazu (in zona blocurilor D1-C2) – un stalp din beton si un corp de iluminat, iar pe Siret (blocurile D3-C4) va fi montat un stalp metalic tronconic din tabla zincata si un corp de iluminat public.

De asemenea, proiectul prevede ca pe bulevardul Republicii (zona blocurilor V1-V2) sa fie montat un stalp din beton si un corp de iluminat, pe strada Tecuciului (la intersectia cu strada General Vasile Milea) – trei stalpi din beton si trei corpuri de iluminat, pe Trestiana (intersectie cu strada Palerma pana la limita administrativa a Barladului) – noua stalpi din beton si zece corpuri de iluminat.

Nu in ultimul rand, pe Dragos Voda (zona blocului C2) se vor monta un stalp metalic tronconic din tabla zincata si un corp de iluminat public, iar pe George Toparceanu – un stalp din beton si doua corpuri de iluminat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img