News Flash:

BARLAD: Zeci de metri cubi de material lemnos CONFISCAT

5 Iulie 2014
1864 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii barladeni au organizat in aceasta saptamana doua actiuni pentru diminuarea ilegalitatilor indreptate impotriva fondului forestier national privind taierea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase.

Politistii de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Barlad au actionat in aceasta saptamana pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori, au controlat circulatia materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport si a documentelor justificative de provenienta a materialului lemnos. La actiune au participat  si specialisti din cadrul Directiei Silvice Vaslui si Ocolul Silvic Barlad.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 5 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.000 de lei, in baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. De asemenea, cantitatea de 20 m.c. de material lemnos, in valoare de 4.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. Persoanele identificate sunt domiciliate in judetul Vrancea si intentionau sa comercializeze lemn de foc pe raza municipiului Barlad, desi nu detineau documente legale de provenienta a acestuia.

    “Actiunile politistilor sunt desfasurate in baza Planului Comun de Actiune „Scutul Padurii 2014” pentru prevenirea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos.Asemenea actiuni vor fi desfasurate si in perioada urmatoare pentru protejarea padurilor si respectarea reglementarilor legale privind provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase.”a declarat Alina Tonica, responsabil mass-media incadrul Inspectoratului de Politie al Judetului.

politistii barladeni fondului forestier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012480 (s)