vineri, 26 aprilie, 2024

BARLADEANCA BATJOCORITA DE AUTORITATILE ROMANE

Distribuie:

Publicat:

Gabriela Mogos este un cetatean european , originar din Barlad, care se lupta cu nesimtirea si indolenta autoritatilor romane. Doctor, fizician si informatician asteapta din Februarie sa isi schimbe pasaportul. Dar acest lucru este imposibil deoarece functionarii platiti din banii nostri, publici, dau dovada de nepasare. Cea care a sarit in ajutorul acesteia a fost actrita Nuami Dinescu. Aceasta a facut un apel pe Facebook in incercarea de a mediatiza aceste lucruri ,si poate cineva ia niste masuri.

„ UMILINTA ROMANULUI IN FATA CONSULATULUI TARII SALE”.

„ Precum deja se stie, din februarie ma chinui sa imi schimb pasaportul..nu vreau, dar expira.
Intai a fost echipamentul defect si a durat mai bine de o luna, mai exact sase saptamani sa se rezolve si sa ajung sa depun si eu documentele. Asta pe 30 martie 2017.
Conform regulilor, dupa 90 de zile devii posesor de pasaport nou. VAX! Sunt acusi 4 luni.. dar cine mai numara.

De cand am revenit in China, am sunat zilnic si in timpul si dupa program la Consulat sa aflu noutati. Nu a raspuns nimeni. Dovedesc cu un screenshot al telefonului.21 de apeluri fara raspuns. In final ieri mi-a raspuns o voce feminina deranjata parca din nu stiu ce treaba. Mi-a spus scurt sa revin dupa 30 minute ca sa verifice, a raspuns dupa o ora.                                 

Greata/Sila/Disconfortul si chiar efortul pe care il facea i se citeau in voce. Relatii cu publicul national si international! VAX! Timpul trece, leafa merge, noi muncim cu spor. Suntem diplomati cu privilegii..

Debusolata si cu dorinta de a discuta cu un oficial roman pentru lamuriri suplimentare, iau un taxi, incarc valiza si cu rucsacul in spate direct la Consulat. Inchis.Nu are program joia. Nu pentru public. Bat la usa Ambasadei Romaniei. Iese un domn dragut care ma legitimeaza, explic durerea mea, intra inapoi si dupa indelungi discutii de interior, iese triumfator cu rugamintea sa revin a doua zi sa discut cu domnul Consul care sigur ma va ajuta. “Sa veniti pe la 9-10, ca e program pana la 12 si sa nu se intarzie.” ok.

Astazi, la 9,35 dupa o ora in trafic ajung la Consulatul Romaniei din Beijing unde, retinet mi se interzice accesul. Portarul are dispozitii sa nu primeasca pe nimeni, doar lista pe care o are in fata.

Ii explic ca sunt cetatean roman si ca acela este ca si teritoriul tarii mele, ca am probleme cu pasaportul si ca as dori sa am o discutie cu domnul Consul.

Pleaca in cladire si vine cu raspunsul ca domnul consul nu ma lasa sa intru pe motiv ca nu am programare si ca este ocupat. In tot acest timp, pe poarta consulatului intrau si ieseau cetateni chinezi, probabil pentru viza.

Eu cetatean roman, am fost tinut la poarta Consulatului Romaniei in Beijing deoarece nu aveam programare desi cu o zi inainte am fost sfatuita de catre persoane de la Ambasada sa ma adresez domnului Consul, singurul care imi poate da relatii despre pasaportul meu si care chiar ar putea sa ma ajute. UMILITOR!

Am dat cred 6 telefoane la numarul consulatului, aceeasi voce feminina m-a repezit ca nu am ce cauta de vreme ce pasaportul meu nu a ajuns, ca ea nu mi-a spus ieri sa vin sa il deranjez pe dl Consul.

Am insistat si in final mi-au permis accesul. CA LA MILOGI!

Nu am primit nici o relatie, unde e pasaportul, cand va ajunge in Beijing..NIMIC!

Cu chiu cu vai am aflat ca pasaporul e gata, ceea ce stiam deja din luna iunie. Mi s-a spus ca ce daca imi expira viza ma duc acasa si aplic din nou.

Am explicat ca sunt sub contract cu clauze si ar fi de preferat sa nu se intample asta.

Am explicat  si faptul ca inainte de viza, universitatea are de obtinut pentru mine un certificat special care dureaza 5 zile si fara acela nu primesc rezidenta.

Am vrut sa platesc DHL de transport documente.
In final i s-a facut mila dlui Consul si s-a interesat cand ajunge curierul roman la Beijing.

Sa nu se mai intrebe nimeni de ce romanii au fugit care incotro. Umilinta si batjocura autoritatilor romane oriunde s-ar afla ele a fost, este si va fi pana la capatul vietilor.noastre.

IMI ESTE RUSINE ca sunt roman!

Am inventat scuze peste scuze despre intarzierea pasaportului meu.

Oare ministrul roman stie ce fel sunt tratati cetatenii romani aflati in afara granitelor tarii!? Eu cred ca nu le pasa” isi incheie pledoaria virtuala barladeanca Gabriela Mogos.                        

Aceasta se afla in China deoarece  aceasta tara este singura care a implementat tehnicile de securitate quantum-safe in comunicatiile cu satelitii. Romanca noastra a fost aleasa! Intre timp, numit politic la Ambasada Romaniei la Beijing este Marius Stoian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img