vineri, 26 aprilie, 2024

BARLADENI NU VA PANICATI! VOR SUNA ALARMELE !

Distribuie:

Publicat:

Astazi , la Barlad,  vor suna sirenele  care anunta situatiile de urgenta . Acestea vor porni alternativ, in toata tara, pe parcursul a patru zile, intre orele 10.00 si 15.00, in cel mai amplu exercitiu de testare a dispozitivelor sonore.   
In „ orasul rulmentilor” potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta se gasesc 14 sirene , 5 apartin  de Sistemul  de  Gospodarire a Apelor ( SGA) si 9 sunt in administrarea  Primariei. Pentru SGA locatiile sunt urmatoarele: liceul „ Al.  I. Cuza „ – scoala profesionala, Canton, punct comanda de pe  Epureanu( ALA) , turnul  de manevra Rapa Albastra si canton Rapa Albastra. Celelalte 9 sunt pozitionare la IRB, Fabrica de Confectii, Vinalcool, Fepa, Mandra, Scolile generale numarul  6 si 11, blocul S1 de pe strada Siret si Detasamentul de Pompieri.  
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca populatia trebuie sa stie ce inseamna fiecare sunet al sirenei, in cazul unor situatii de mare risc. Anuntul de testare a sirenelor a fost facut de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe pagina de Facebook, cu indemnul ”#SHARE ca sa nu fim luati prin surprindere”.
Potrivit calendarul exercitiului PROCIV 2017, miercuri exercitiul va avea loc in Bucuresti, Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzau, Dambovita, Giurgiu si Iasi.
Joi, sirenele pentru situatii de urgenta vor fi testete in Alba, Harghita, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Maramures, Mures, Satu Mare, Salaj si Sibiu, iar vineri exercitiul se va desfasura in judetele Arad, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Valcea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img