joi, 28 martie, 2024

BARLADENII PLATESC COMODITATEA ALESILOR LOCALI.

Distribuie:

Publicat:

Nehotararea alesilor locali barladeni ii costa pe barladeni. Desfiintarea sensului giratoriu de la Podul Pescariei este un subiect tabu, insa acest lucru genereaza amenzi. Nici la sedinta din aceasta luna consilierii barladeni nu au fost de acord cu aceasta idee desi pana acum s-au adunat doua „ biletele” de plata de la Serviciul Rutier Vaslui . Oamenii legii i-au anuntat ca au la dispozitie pana pe 30 ianuarie 2017 sa se conformeze, iar pe 1 februarie, Serviciul Rutier Vaslui a amendat Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) a municipiului Barlad cu suma de 3.045 de lei, iar pe 2 februarie, cu inca 2.000 de lei.

„In primul caz, UAT Barlad a fost sanctionata pentru nerespectarea art. 105, alin (1), pct. 1, din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, respectiv «nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare a drumului public, conform standardelor in vigoare». Aceasta contraventie se aplica persoanelor juridice si este sanctionata cu 21-100 de puncte de amenda ori 10% din punctul de amenda in vigoare (punctul de amenda este echivalent cu 1.450 de lei, salariul minim pe economie – n.r.). In cazul de fata, UAT Barlad a fost sanctionata cu 21 de puncte de amenda, rezultand o amenda in valoare de 3.045 de lei. Aici nu se aplica masura injumatatirii cuantumului la plata in termen de 48 de ore. In al doilea caz, UAT Barlad a fost sanctionata pentru nerespectarea art. 61, alin (1), lit. a), din Ordonanta 43/1997, privind regimul drumurilor, unde se face referire la art. 30, respectiv «la amenajarea, modificarea si sistematizarea intersectiilor dintre drumurile publice se va obtine acordul administratorului drumului, al Politiei Rutiere». In cazul de fata, nu s-a obtinut acordul Serviciului Rutier, valoarea sanctiunii fiind de 2.000 de lei, cu posibilitatea de a achita jumatate din cuantum in termen de 48 de ore”, a declarat subinspector Alina Tonica, responsabil mass-media in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Ambele procese verbale de contraventie au fost atacate la Judecatoria Barlad.                                    

Si cum romanul este priceput la toate,  multi consilieri PSD si PNL nu au fost de acord cu  solutia oferita de Biroul Rutier Barlad pentru fluidizarea traficului, respectiv revenirea la semnalizarea intersectiei pe sens prioritar, pe strada Paloda, spre inainte, pe strada Ioan Popescu, evitandu-se astfel ocolirea pe cele doua poduri si incalcarea normelor rutiere de catre soferii de autovehicule de mare tonaj.

Social-Democratilor li s-a parut  ca in loc de o fluidizare a circulatiei, noua semnalizare mai mult ar incurca traficul si nu au votat. In schimb,  liberali au dorit ca proiectul sa fie amanat pana cand un specialist va sistematiza acea intersectie. Prin urmare proiectul a fost respins cu 11 abtineri, noua voturi „impotriva” si doar unul „pentru”.

Ce urmeaza? Alte amenzi pe care , tot, barladenii le vor plati’

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img