vineri, 19 aprilie, 2024

Barladul pus pe harta internationala a IT – ului

Distribuie:

Publicat:

Se ia un profesor cu har și câțiva elevi care sunt atrași de ceea ce se întâmplă în spatele unui monitor de calculator. Se lucrează cu pasiune iar rezultatele nu întârzie să apară pentru elevii coordonați de profesorul bârlădean Vlad Giurcanu. Numai în ultima perioadă, străinii au aflat că într-un orășel mic își desfășoară activitatea câțiva giganți în IT.

Antonio Ganea, Antonia Georgiana Zavate, Alexandru Ionașcu sunt doar câteva nume care au pus Bârladul pe lista de căutare a celor de la Google, Orange sau Facebook.

Alături de dascălul care îi îndrumă s-a alăturat și o organizație care a înțeles importanța acestor descoperiri locale.  

Asociația"Viitor Trecutului Nostru" își  propune să indentifice, să sprijine și să cultive traditiile locale și regionale. Orașul Bârlad în conștiința locală și regională este perceput și ca un centru de tehnologie. Totuși în prea rare ocazii instituții de stat ori neguvernamentale propun activități dedicate tinerilor care să susțină interesul pentru tehnologie. Membrii, colaboratorii și simpatizanții asociației cred intr-un viitor bazat pe tehnologie.

Spațiul deținut la Casa de Cultură din Bârlad este un laborator de informatică unde se organizează ședințele săptămânale de pregătire a clubului Giucamp.

“Pentru acesta propunem susținerea de evenimente consecutive dedicate explorării noilor concepte de educație prin joc și utilizarea de resurse IT&C folosind Minecraft și Unity.

Tinerii care frecventează clubul deja au dovedit prin rezultatele obținute talentul în programare și pot oferi mai mult lor, familiei care îi sustine, școlii care îi educă și comunității care ii promovează”scriu cei care au crezut în adolescenții bârlădeni.

Descoperitorul de talente, Vlad Giurcanu anunță cu mândrie că în această perioadă se va afla iar de municipiul nostru.

“Pe parcursul unei intregi săptămâni începând cu data de 6 Octombrie și până în data de 13, între orele 17.00-19.00, se derulează inițiativa "Start Gamification".

Invățăm despre programare si descoperim tehnologiii IT&C pentru a produce jocuri video. La fiecare sedinta se vor face liste de prezenta pe baza inscrierilor online de la adresa bit.ly/startgamification” a scris acesta pe pagina personală de socializare. Așadar, cei interesați nu trebuie decât să acceseze acest link pentru înscriere sau să obținăinformații pe Facebook, în cadrul grupului „Giucamp” (www.facebook.com/groups/giucamp), unde afilierea este liberă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img