sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barna își apără colegii din Guvern în fața lui Cîțu: ‘La Ministerul Justiţiei avem o execuţie de 97-98%, la Sănătate – 88%, la Transporturi – 93%’

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că „lucrurile arată bine” în ceea ce priveşte execuţia bugetară la portofoliile din Guvern deţinute de USR PLUS şi anume la Ministerul Justiţiei este de 97-98%, la Sănătate 88%, la Transporturi suntem la 93%, la Fonduri este un 70%. El a adăugat că mesajul pe Facebook al premierului privind argumentele solide pe care trebuie să le ofere miniştrii referitor la bani necheltuiţi este firească şi ne spune că „rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte”, arată News.ro.

„Lucrurile arată bine. La Ministerul Justiţiei avem o execuţie de 97-98%, la Sănătate 88%, la Transporturi suntem la 93%, la Fonduri este un 70%, dar aici sunt elemente legate de programare şi de mecanismele de absorbţie. Deci lucrurile sunt în bună stare din punctul nostru de vedere. Mesajul premierului este unul firesc. Evident este o discuţie cu fiecare ministru al Guvernului pentru a vedea cum stăm, unde există rezerve, dacă există rezerve şi ce sumă vom avea pentru rectificare”, a declarat Dan Barna, întrebat luni cum arată execuţia bugetară la ministerele USR PLUS şi despre afirmaţia premierului Florin Cîţu privind argumentele solide pe care trebuie să le aducă miniştrii cu privire la execuţia bugetară.

Chestionat dacă există riscul unei remanieri a miniştrilor de la portofoliile deţinute de USR PLUS, în contextul rectificării bugetare, vicepremierul a răspuns: „Am văzut şi eu postarea premierului”.

„Eu nu o citesc în cheia în care mi-aţi prezentat-o. Este o postare absolut firească în care ne spune că da, rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum e şi logic să se întâmple. Nu a fost până momentul de faţă o discuţie în cadrul coaliţiei cu privire la rectificarea bugetară. Este o discuţie în cadrul Guvernului deocamdată, pentru că de abia săptămâna trecută ministerele au trimis, fiecare dintre ele, dosarul pentru următorul semestru”, a completat Barna.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că rectificarea bugetară va începe cu o analiză a execuţiei bugetare pe fiecare minister în parte, care va fi prezentată public. El a adăugat că solicitat ministerelor care, în prima jumătate a anului nu au cheltuit banii ceruţi, să vină cu argumente solide şi să ofere asigurări că în următoarele 6 luni se va îmbunătăţi execuţia bugetară. „Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic”, a mai spus şeful Guvernului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img