sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Barurile si cluburile judetului, la control!

Distribuie:

Publicat:

Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de UrgentA “Podul Inalt” Vaslui, Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, au efectuat in weekend actiuni inopinate de verificare a modului de respectare a prevederilor legale pe linia prevenirii unor situatii de urgenta.

Astfel, incepand cu orele 23.00, au fost vizate in principal obiectivele cu afluenta de persoane, din categoria cluburilor, barurilor, si discotecilor, scopul actiunii fiind acela de a elimina potentialele riscuri generatoare de situatii de urgenta. Astfel, au fost verificate zece astfel de locatii, din municipiile Vaslui si Barlad, si din comunele Rosiesti si Dodesti. Printre neregulile depistate s-au gasit lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, lipsa organizarii activitatii de aparare impotriva incendiilor pe locul de munca, neintretinerea si neverificarea corespunzatoare a mijloacelor de prima interventie, respectiv stingatoare, neintretinerea corespunzatoare a iluminatului de siguranta, exploatarea necorespunzatoare a instalatiilor electrice, reducerea / blocarea cailor de evacuare, neactualizarea planurilor de evacuare precum si necunoasterea de catre salariati a modului de actiune in caz de incendiu.

S-au depistat 71 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor si protectie civila. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicat un numar total de 60 sanctiuni contraventionale, cuprinzand 46 avertismente si 14 amenzi, in cuantum de 20.000 lei.

Neregulile constatate la spatiile controlate nu au intrunit,criteriile pentru oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img