sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Basarabean prins cand incerca sa traverseze raul Prut pe la Berezeni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au depistat in zona de responsabilitate un barbat din Republica Moldova care a incercat sa intre ilegal in Romania, trecand inot raul Prut.

In noaptea de 10 noiembrie, in jurul orei 23.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, in apropierea malului raului Prut, pe raza localitatii de frontiera Condrea, o persoana care nu-si justifica prezenta in zona.

La nivelul sectorului a fost organizata si desfasurata o actiune specifica, in urma careia persoana a fost interceptata, legitimata si, ulterior, condusa la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate, dar si cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova, s-a stabilit ca persoana este N.I., cetatean din R. Moldova, in varsta de 40 ani si a trecut inot raul Prut cu intentia de a ajunge in Germania, in cautarea unui loc de munca.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.
In baza Acordului de Readmisie, barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img