vineri, 29 martie, 2024

Baschetul romanesc este in doliu. A murit fostul capitan al nationalei feminine

Distribuie:

Publicat:

Bogdana Diaconescu-Gal, fost capitan al nationalei de baschet a Romaniei si semifinalista a Cupei Campionilor Europeni, a incetat din viata, dupa cum anunta Federatia Romana de Baschet.

Nascuta in data de 16 septembrie 1942, Bogdana Diaconescu a indragit baschetul de la o varsta frageda si a fost foarte repede remarcata pentru abilitatile sale deosebite, fiind convocata si la echipele nationale de cadete si junioare.

Fiind o sportiva extrem de muncitoare si talentata, regretatul antrenor Szigismund Ferencz a convins-o sa vina in Bucuresti, la echipa Rapid, dupa care s-a transferat la echipa studenteasca Stiinta/Politehnica Bucuresti si a realizat o performanta greu de atins in zilele noastre, jucand in semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Dupa o perioada foarte frumoasa la gruparea studenteasca, timp in care a si absolvit cursurile facultatii ICF, Bogdana Diaconescu a plecat la Timisoara si a evoluat pana la incheierea carierei sale sportive la echipa divizionara locala.

Dupa ce si-a atarnat ghetele-n cui, Bogdana Diaconescu Gal s-a dedicat profesiei de antrenor si s-a apucat de slefuit tinere talente, munca sa fiind rapid apreciata si atrasa in staff-ul tehnic al nationalei de junioare a Romaniei alaturi de regretatul antrenor Mihai Fleseriu. A adunat numeroase selectii in nationala Romaniei, fiind si capitan al tricolorelor la o editie a intrecerilor continentale.

Pentru meritele sale deosebite aduse sportului cu mingea la cos, cu ocazia turneului Eurobasket Women 2015 de la Timisoara, FRB a inclus-o in galeria „Legendele baschetului romanesc”..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img