joi, 25 aprilie, 2024

Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare

Distribuie:

Publicat:

Tribunalul Constanta i-a condamnat astazi pe Mircea Basecu si Marian Capatina , la 4 si respectiv 3 ani de inchisoare cu executare, in dosarul de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta, dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Fratele fostului presedinte Traian Basescu si Marian Capatana, au fost condamnati la cererea Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta, desi pentru primul s-a solicitat pedeapsa maxima prevazuta de lege, de 7 ani. Totodata, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Basescu si repsectiv, 350.000 de euro de la Marian Capatana.

Avocatul fratelui fostului presedinte a pledat in instanta pentru achitarea clientului sau cu motivarea neexistentei dovezilor incriminatorii, iar, in cazul in care sentinta avea sa fie cu pedeapsa cu inchisoarea, aceasta sa fie cu suspendare.  

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanta, mai multi membri ai familiei Anghel, audiati ca martori, au spus ca i-au dat lui Mircea Basescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta sa intervina in favoarea lui Sandu Anghel.

Decizia judecatorilor nu este definitiva,urmand sa fie atacata la Curtea de Apel Constanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img