joi, 28 martie, 2024

Basescu il ataca pe IOHANNIS

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat miercuri, intr-o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni TV, afirmatia lui Klaus Iohannis, potrivit careia  nu va renunta la conditia ca viitorul premierul desemnat sa fie o persoana fara o condamnare penala.

In acest context, Basescu a reamintit faptul ca in 2008, cand candida pentru functia de primar al Sibiului, actualul sef al statului era inculpat intr-un dosar.

”Eu nu sunt inculpat in niciun dosar. S-au deschis foarte multe, am un singur dosar in care sunt suspect. Desi m-am dus si am dat declaratie, nu s-a facut inculparea. Nu uit ca am candidat la functia de presedinte al Romaniei cu un dosar de inculpat, dosarul Flota, pentru ca asa s-a stabilit la PSD. Asta este istorie. Din acest motiv, eu am fost tot timpul rezervat din punctul de vedere al candidaturii cand esti doar acuzat si nu judecat. Ce face domnul Iohannis este o demostratie de demagogie. Dansul a candidat pentru functia de primar la Sibiului avand dosare de inculpat, inclusiv din 2008. Astazi are un dosar in care a pierdut o locuinta in conditiile in care familia domniei sale este acuzata de fals in semnaturi. Eu cred ca in momentul de fata, solutia corecta este sa functioneze prezumtia de nevinovatie pana la o decizie”, a declarat Basescu.

”Uitati-va in Franta. Alain Jupe, contracandidatul lui Sakozy la nominalizare pentru functia de presedinte, a fost condamnat doi ani pentru finantarea campaniei electorale, deci nu ca a furat. Eu sunt de acord ca trebuie condamnati cei care au furat. Campaniile au o nota aparte atat timp cat din finantari nu ai dus bani acasa si i-ai dus sa faca panouri, clipuri publicitare, sa cumpere geci. Sunt oameni care isi pierd drepturile electorale printr-o condamnare. Problema este daca respectam sau nu Constitutia. Cand nu ti-ai pierdut drepturile electorale esti un om liber sa le ai. Nu putem fi mai catolici decat Papa, chiar daca domnul ambasador al SUA vine si ne spune ca nu este in regula sa fianantam panouri electorale, geci si umbrele, in conditiile in care in SUA se finanteaza cu miliarde de dolari campaniile elctorale de catre firme iar cei care finanteaza cel mai bine sunt numiti ambasadori.

Problema este de onestitate. In momentul de fata, pe o campanie – nu stiu cine a conceput-o, dar va asigur ca nu e conceputa din afara, e din interior – de distrugere a elitei politice, pentru slabirea tarii. Nu vreau sa mi se apropie discursul nici de Ghita, nici de PRU, nici de PSD, dar nu ma poate suspecta nimeni ca nu am suficienta experienta.

Politica de dupa decembrie 2014 este «distrugeti elita economica, elita politica a Romaniei pentru ca avem alta treaba». Avem de adus tot felul de gangavi care sa nu fie responsabili pentru tara lor. Guvernul tehocrat este primul la care ma refer, la partidul asta care a fost nu stiu cum pentru Bucuresti si acum devine nu stiu ce pentru toata patria.

Avem niste ticalosi care au ca obiectiv slabirea interna a Romaniei pentru ca apoi sa vada cu i-o pun pe tava ca influenta. Nu mi-e foarte clar cui i-o pun.  Este clar ca obiectivul este distrugerea, arestarea, compromiterea elitei politice si economince.

Va dau un argument: toti ticalosii au trecut la un alt tip de acuzare, de genul inclupat pentru ca a influenta decizii de finanatare, inclupat pentru ca a instigat la finantarea campaniei electorale a lui X sau Y. Nimeni nu a finantat din valoarea lucrarilor pe care le avea de executat.Toti au finantat campanii din profitul lor.

Pana acum nu am vazut o acuzatie a unui procuror pentru ca n-a facut un kilometru de autostrada pentru ca a dat finantare la campanie. Iar teoria pe care o lanseaza DNA, cu orice finantare de campanie este spalare de bani, nu, poate fi cel mult finantarea ilegala”, a mai spus fostul presedinte.

”Am convingerea ca se urmareste ceva cu Romania incepand cu ianuarie 2015. Cat timp stau in picioare, nu o sa-i las sa faca ce vor, macar o sa vorbesc, imi iau acest drept de a vorbi. Cine crede ca imi va inchide gura pentru ca vrea el, se insala. (…) O Romanie slabita zi de zi cu tot felul de acuzatii fabricate va fi o Romanie ingenuncheata, pana in 2014, Romania nu a fost in genunchi. (…) Eu inteleg ce se intampla. Problema este la poporul roman care nu intelege ce i se intampla”, a mai afirmat Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img