News Flash:

Basescu:"Nu va suparati, in spatele acestei agresivitati a IJ si CSM se afla o mare de coruptie si o sa va exemplific"

30 Aprilie 2015
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, in cadrul unei interventii telefonice la o emisiune Tv, despre decizia Consiliului Superior al Magistraturii conform careia ar fi adus atingere independentei justitiei.

Basescu a declarat ca justitia „baga macuica in gura” oricui indrazneste sa atinga acest subiect, afirmand ca si cei din justitie sunt la fel de corupti ca cei din administratie, dand exemplu Legii 10 privind restituirea proprietatilor, o treaba a justitiei pe care a trebuit sa o faca primarii.

„O sa fiu foarte direct si pe intelesul tuturor: in momentul de fata, IJ si CSM au devenit o maciuca care se aplica in gura direct oricarui om care vrea sa exprime ceva despre justitie. Nu va suparati, in spatele acestei agresivitati a IJ si CSM se afla o mare de coruptie si o sa va exemplific. Sunt lucruri pe care m-am abtinut sa le spun, am sustinut acest sistem al justitiei, am sustinut forta lui in raport cu politicienii, dar vreau sa clarificam niste lucruri: sistemul e departe de a fi perfect, asa cum e prezentat de liderii justitiei, oricat s-ar supara maestrul Mandruta si oricat s-ar debasifica, de ce a fost nevoie de Legea 10 cu privire la restituirea de catre primari a localitatilor: pentru ca politicul a constatat ca cei care avea dreptul erau tarati zeci de ani si nu reuseau sa intre in posesia proprietatile. Eu am fost unul dintre primarii care au facut restituire masive, in locul justitiei, care a fost incapabila sa restituie proprietarilor drepturile lor.

Nu-i acuz ca sunt corupti, neaparat, dar constatam ca acest delay urias, aceasta nedreptate a facut sa apara semecherii cu drepturi litigioase care au cumparat de la amaratii care au stat taraiti si au vandut pe nimic.

Eu sunt revoltat de abordarea macuica in gura oricui vorbeste de justitiei, noi suntem perfecti: NU, domnilor, sunteti la fel de corupti ca cei din administratie. V-am protejat de influenta politicului, dar totul are o limita. Obraznicia are o limita. Nu imi spuneti mie, care stiu de ce s-a creat Legea 10 si ANRP-ul (..) Modul in care incearca de 6 luni sa se arate a fi Fecioara Maria e una din minciunile publice pe care incearca sa le instaleze in favoarea unei justitii discretionare. Deci, justitia nu poate fi discretionara. Trebuie sa fie corecta, ori daca astazi, CSM si IJ incearca sa se uite la orice scama ar fi agatata de justitie, nu, ei sunt perfecti, eu le spun: marea ticalosie a restituirilor de orice, case, paduri (..) politicieni, functionari si justitiei, toti au facut sa ajungem aici. Eu consider, dupa ce mi-am terminat mandatul, dupa ce am facut sa progreseze institutiile, consider sa fiu cinstit cu tara mea si sa spun ca avem probleme in justitiei, in securitatea nationala, care au progresat, dar daca cineva incearca sa imi spuna ca aceste structuri sunt perfecte, daca trebuie sa lasam arestarile discretionare la mana unor judecatori mai putin fair-play nu e in regula”, a declarat Basescu.

emisiune tv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034887 (s)