joi, 25 aprilie, 2024

Basescu pleaca in Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu va merge saptamana viitoare in Republica Moldova, in prima sa vizita dupa ce a obtinut cetatenia acestei tari, a anuntat candidatul PMP la functia de deputat de diaspora Constantin Codreanu, intr-o conferinta de presa organizata la Chisinau.

Potrivit politicianului, Basescu are programata o intalnire cu populatia la  Filarmonica Nationala,pe 26 noiembrie, incepand cu ora 11:00. Initial, evenimentul urma sa aiba loc la Palatul Republicii, dar administratia a refuzat pentru ca in aceeasi zi ar putea avea loc investirea noului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit news.ro.

„Traian Basescu vine la Chisinau. Sunt curios sa vad, dle Dodon, cum il veti intampina. Tot cu proteste asa cum o faceti de obicei? Initial negociam cu cei de la Palatul Republicii sa organizam evenimentul acolo. Dar, ulterior, am fost contactati de cei de la Cancelaria de stat care ne-au spus ca nu pot sa ne ofere sala pana pe 1 decembrie pentru ca in aceasta perioada s-ar putea sa aiba loc investirea in functie a noului presedinte”, a declarat Codreanu.

Anterior, intr-un interviu acordat Agora.md, Codreanu a declarat ca administratorii unei sali de evenimente din Chisinau au refuzat in ultimul moment sa semneze un contract de inchiriere a localului pentru vizita fostului presedinte roman.

„Au fost contactati de sus si li s-a cerut sa anuleze orice intelegere privind desfasurarea acestei intalniri”, sustine candidatul pentru Diaspora al Partidului Miscarea Populara la alegerile parlamentare din Romania.

„Atunci cand am incercat identificarea unui local, un loc in care sa-l aducem pe Traian Basescu si pe cei care il sustin, pentru ca sunt un numar enorm de mare de cetateni ai RM care il sustin, am avut parte de impedimente si eram aproape de semnarea unui contract de inchiriere a locului in care sa se desfasoare actiunea, ca a doua zi sa ni se spuna ca oamenii respectivi au fost contactati de sus si li s-a cerut sa anuleze orice intelegere privind desfasurarea acestei intalniri”, a adaugat el.

In 3 noiembrie, Traian Basescu, alaturi de sotia sa, Maria, a depus, juramantul ca cetatean moldovean, la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img