News Flash:

Basescu: Romania are inca probleme cu aieratele, achizitiile publice si gestionarea fondurilor UE

6 Iunie 2014
1608 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la aniversarea Curtii de Conturi, ca Romania are inca probleme in zone precum aieratele, achizitiile publice si gestionarea fondurilor europene, iar controlul anual al Curtiide conturi este de natura a da indrumari si a crea obligatii de rezolvare.

 ”Romania are inca probleme in zone precum arieratele, in achizitii publice si in gestionarea fondurilor europene. Toate acestea sunt aspecte care blocheaza economia, iar controlul anual al Curtii de Conturi este de natura a da indrumari si a crea obligatii de rezolvare a acestui tip de probleme si, acolo unde e cazul, de recuperare a surselor financiare risipite”, a aratat Traian Basescu.

Potrivit presedintelui Romaniei, ”Curtea de conturi joaca un rol esential in eliminarea economiei subterane, in utilizarea cu maxima eficienta si deplina transparenta a banului public”.

El a mai spus ca, pentru un progres semnificativ in imbunatatirea managementului financiar, este nevoie de un angajament ferm al tuturor organismelor implicate in gestionarea si auditul fondurilor publice si al celor europene.

”Subliniez ca sunt mult mai multe institutii care ar trebui sa ajute, sa impulsioneze gestionarea cu deplina corectitudine a banilor publici, fie ca este vorba de bani de la buget sau bani primiti de la Uniunea Europeana”, a precizat Traian Basescu.

El a mentionat ca recomandarile sunt facute de Curtea de Conturi, insa ”raspunderea privind implementarea unui management eficient al fondurilor publice ramane in seama institutiilor”.

”Este esential ca recomandarile Curtii de Conturi sa devina prioritati in corectarea activitatii de cu un an in urma, pentru ca resursa financiara utilizata eventual ilegal sau fara respectarea normelor de utilzare a banilor publici sa fie recuperata”, a spus Traian Basescu.

romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032226 (s)