News Flash:

Bataie de joc. 2.000 de lei pentru viata Alexandrei.

19 Octombrie 2014
2568 Vizualizari | 1 Comentarii
Doar cateva mii de lei valoareaza  viata micutei Alexandra care a avut un sfarsit tragic in spitalul husean, sub mana medicului pediatrului. Au fost date sanctiuni incepand cu 2.000 pana la 25.000 de lei. Serviciul de Ambulanta a primit si el o amenda, desi nu avea nicio vina, deoarece a respectat protocolul impus de unitatea spitaliceasca din Husi.

Comisia desemnata chiar de Ministerul Sanatatii care a cercetat cazul fetitei de patru ani decedate al spitalului Husi, a aplicat pentru moment doar niste infime amenzi, precum:

  • Floreta Bianu, medicul pediatru al Spitalului Husi a primit o sanctiune de 2.000 de lei pentru faptul ca a internat copilul pe sectia de pediatrie fara sa-l duca la Unitatea de Primiri Urgente, asa cum se procedeaza cu un pacient in stare grava.
  • Directorul medical al unitatii sanitare, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei.
  • Serviciul de Ambulanta a primit o amenda in valoare de 20.000 de lei pentru ca a transportat copilul la sectia pediatrie, in loc sa il duca direct la UPU HUSI.
  • Spitalul din Husi, o amenda in valoare de 25.000 de lei.

Acestea sunt doar primele sactiuni primite de unitatea medicala si cadrele medicale husene. Raportul urmeaza sa ajunga pe masa Ministerului Sanatatii care va hotari ce va urma. De asemenea, cazul BIANU FLORETA este in curs de anchetare si la Colegiul  Medicilor, deoarece parintii micutei au depus o cerere de MALPRAXIS.

"Asa cum prevad normativele in astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza daca a fost vorba de culpa medicala. In acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Husi foaia de observatie a pacientului (n.r.- fetita de patru ani) si toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialisti. Asteptam si concluziile medicilor legisti, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va intruni din nou pentru a analiza cazul”, declara directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Si Colegiul Medicilor si Politia au deschis anchete in acest caz.

De asemenea, conducerea spitalului face o ancheta interna in acest caz, pentru a stabili daca din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevazute de regulamentul de organizare si functionare a unitatii spitalicesti.

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

anti pupincuristi  | #763
asta dovedeste ca la husi egzista incompetenta numai 75000 lei atata daca era vreun copil dea lui banicioiu nu era 75000lei era 75 milioane de euro atata incompetenta ar trebui sesizate organele competente nu incompetente
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 35 queries | Mysql time :0.040653 (s)