miercuri, 24 aprilie, 2024

Batalionul 202 Huși a împlinit 68 de ani de existență-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, subprefectul Mircea GOLOGAN a participat la festivitățile dedicate împlinirii a 68 de ani de existență a Batalionului 202 Apărare CBRN ”General Gheorghe Teleman” Huși.

În cuvântul său, subprefectul a ținut să amintească de buna colaborare dintre Instituția Prefectului și unitatea militară.

”Avem o colaborare excelentă. S-a văzut asta în momentul când v-am solicitat sprijinul atunci când am avut o situație de urgență. Sunteți necesari acestui oraș și acestui județ. Vreau să vă felicit și să vă urez tuturor multă sănătate. Vă urez La Mulți Ani, cu ocazia aniversării a 68 de ani de existență”, a spus Mircea GOLOGAN.

La eveniment a participat și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, care a oficiat slujba religioasă.

”Doresc cadrelor militare și fiecăruia dintre noi să ne lăsăm călăuziți de tot ceea ce înseamnă conștiința lucrului foarte bine făcut. Dacă reușim acest lucru, atunci, evident, vom avea și va recurge din această conștiință și responsabilitatea și asumarea principiilor care, într-un fel spun eu, ne pun în valoare pe noi, ca demnitate umană. Cer binecuvântare lui Dumnezeu peste această unitate militară și să dea Dumnezeu să continuați cu aceeași determinare, cu aceeași implicare profesionistă, ca să fiți, în felul acesta, în binele comunității”, a spus PS Ignatie.

Profesorul Costin Clit a vorbit despre începuturile militare din ținutul Hușului, afirmând că prima unitate militară a apărut pe vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza: ”Începuturile vieții militare sunt legate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în timpul căruia a luat naștere prima campanie de jandarmi și primul escadron”.

La sărbătoare au participat primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, deputatul Aurel Căciulă, foste cadre ale unității militare, dar și elevi de la liceele din oraș, care au avut ocazia să admire expoziția de tehnică și armament din curtea batalionului.

”Vedem aici trei generații, care prin ce au făcut, ce fac și ce vor face, vor aduce un plus de valoare comunității. Vorbim de seniorii noștri, de cei cu mai multă experiență, pe cei care au 30-40 de ani de carieră, construind aceste locuri și imaginea Batalionului 202. Ne bucurăm că sunteți alături de noi. Mai vorbim de cei care suntem astăzi încadrați în Batalion. Un colectiv tânăr, media de vârstă fiind undeva la 30 de ani, dar un colectiv plin de experiențe. Avem militari care au participat la aproape toate misiunile internaționale, la care armata României a contribuit. Vorbim de misiuni ONU, aproape toată Africa, misiuni NATO, Irak și Afganistan, vestul Balcanilor, misiuni UE sau OSCE. Vedem aici și pe cei care vor fi viitorul armatei. Sper din toată inima că o parte dintre ei vor îmbrățișa această carieră”, a conchis locotenent-colonelul Irinel Apostolescu, comandantul Batalionului 202 Huși.

La acest moment aniversar, Batalionul 202 Apărare CBRN (intervenţie la dezastre) "General Gheorghe Teleman" se prezintă ca o structură bine definită în organica armatei, aptă să răspundă misiunilor specifice încredinţate în deplină concordanţă cu obiectivele asumate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img