vineri, 19 aprilie, 2024

Batrana moarta, din Bacau, lasata in afara bisericii pentru ca era prea saraca. Barbatul ii murise cu o zi inainte

Distribuie:

Publicat:

N-au primit moarta in biserica, la Bacau, pentru ca era saraca. Barbatul ii murise cu o zi inainte si el ingropat la fel, cu slujba in fata lacasului de cult din sat. E povestea teribila a unei familii nevoiase din Filipesti, Bacau.

O fotografie si un mesaj postat pe pagina de Facebook Luptam pentru Romania au devenit virale. O femeie din satul Filipesti, Bacau, a murit si preotul a refuzat sa ii primeasca sicriul in biserica, tinand slujba afara, cu moarta pe scaun.

UPDATE: Biroul de presa al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului a transmis un comunicat de presa in care dezminte informatiile care apar in postarea de pe Facebook.

"Luam act cu regret de faptul ca pe reteaua de socializare a aparut o postare legata de o inmormantare din Parohia Filipesti, Protopopiatul Onesti, care a determinat comentarii rautacioase din cauza dezinformarii. Mentionam faptul ca preotul paroh al Parohiei Filipesti, deoarece a suferit o interventie chirurgicala, a fost suplinit la cele doua inmormantari din zilele de 5 si 6 ianuarie 2019 de preotul paroh al Parohiei Slobozia, Protopopiatul Onesti.Serviciile religioase au fost organizate cu sprijinul comunitatii, inmormantarile au fost oficiate la ora la care s-a stabilit si nu a fost perceput niciun onorariu, dat fiind faptul ca amandoi decedatii erau cazuri sociale cunoscute, fiind in atentia Bisericii si a comunitatii locale. Ne pare rau pentru faptul ca se folosesc si astfel de momente pentru a denigra si dezinforma!", au precizat oficialii Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

"Crestina Ortodoxa moarta, tinuta afara pe scaune pe motivul ca era saraca….

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img