joi, 25 aprilie, 2024

Bautura care previne cancerul de ovare

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu publicat in „American Journal of Clinical Nutrition” a descoperit ca femeile care consuma cei mai multi flavonoizi, un tip de antioxidant care se gaseste in ceai, au mult mai putine sanse sa dezvolte cancer ovarian endotelial, a cincea cauza a mortii de cancer la femei.

Oamenii de stiinta au analizat obiceiurile de alimentatie a peste 170.000 de femei timp de trei decenii pentru a ajunge la aceasta concluzie. Se pare ca doar doua cani de ceai negru pe zi sunt asociate cu o reducere de 31% a riscului de boala.

„Mecanismul de functionare nu este cunoscut complet, insa un numar de flavonoizi sunt anti-inflamatori si au afecte pozitive”, spune Aedin Cassidy, autorul studiului.

Printre alte beneficii, acesti antioxidanti ar putea reduce proliferarea cancerului si pot induce apoptoza, sau moartea programata a celulelor canceroase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img