vineri, 29 martie, 2024

BCE monitorizeaza atent randamentele obligatiunilor guvernamentale

Distribuie:

Publicat:

 

Banca Centrală Europeană monitorizează atent recenta creştere a randamentelor obligaţiunilor guvernamentale, a afirmat luni Christine Lagarde, preşedintele BCE, un semn clar că autorităţile sunt îngrijorate de creşterea costurilor de finanţare, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"În cadrul indicatorilor cu ajutorul cărora monitorizăm dacă încă sunt favorabile condiţiile de finanţare, sunt extrem de importante randamentele obligaţiunilor guvernamentale. În consecinţă, Banca Centrală Europeană monitorizează atent evoluţia pe termen mai lung a randamentelor", a declarat oficialul BCE.
Lagarde a reafirmat angajamentul BCE de a prezerva condiţiile financiare favorabile în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), prin toate mijloacele pe care le are la dispoziţie instituţia cu sediul la Frankfurt.

De la începutul anului, randamentele obligaţiunilor din zona euro au crescut, după evoluţii similare în SUA. Până acum BCE a minimalizat aceste evoluţii, apreciind că rămân favorabile condiţiile financiare, iar randamentele nu sunt în mod necesar o măsură de referinţă.

Analiştii se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să intervină, prima dată verbal, apoi prin accelerarea achiziţiilor de bonduri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img