marți, 19 martie, 2024

Beatrice Mahler, managerul Institutului ‘Marius Nasta’: ‘De vineri, un ochi râde, unul plânge pentru că populaţia a înţeles’

Distribuie:

Publicat:

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, medicul pneumolog Beatrice Mahler, consideră că, prin numărul mare de persoane vaccinate în weekend, populaţia dovedeşte că a înţeles că vaccinul reprezintă "soluţia pentru normalitate".

"Până vineri, ochii celor din sistemul de sănătate au plâns. De vineri, un ochi râde, unul plânge pentru că populaţia a înţeles, poate, pentru prima dată în ultimele luni, că vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate, soluţia care îi protejează. De ce un ochi plânge? Pentru că, în continuare, pacienţii sunt trataţi în paturi suplimentare pentru că necesarul de oxigen este mare. Virusul Delta este mai agresiv decât celelalte, nu doar prin extinderea pe care o dă la nivelul plămânului, ci şi prin efectele de după perioada de COVID, adică din zona non-COVID. Numărul de pacienţi din zona non-COVID este în creştere. Jumătate din Secţia de pneumologie de la 'Marius Nasta' este ocupată de pacienţi care au ieşit din COVID, dar care au nevoie încă de spitalizare", a afirmat Beatrice Mahler la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, "Maratonul vaccinării pentru viaţă", potrivit Agerpres.
Ea susţine că "o populaţie informată este o populaţie responsabilă care are nevoie de centre de testare gratuită – diagnostic, vaccinare şi informare".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img