joi, 28 martie, 2024

Beneficiile consumului de lapte de migdale

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca la prima vedere nu prea ai motive sa vrei sa il consumi, iti vom da 5 motive solide pentru care laptele de migdale merita sa fie inclus in regimul tau alimentar

Te ajuta sa mentii greutatea sub control, deoarece contine doar 60 de calorii intr-o cana, comparativ cu 146 de calorii regasite in laptele integral.

Mentine inima sanatoasa deoarece nu are colesterol.

Mentine oasele sanatoase deoarece ofera 30% din doza zilnica recomandata de calciu si 25% din DZR de vitamina D.

Mentine stralucirea pielii deoarece contine 50% din DZR de vitamina E.

Nu afecteaza nivelul zaharului din sange deoarece cu contine carbohidrati care sa aduca un impac semnificativ asupra acestuia.

Laptele de migdale facut in casa

Pentru a putea prepara laptele de migdale chiar la tine acasa, ai nevoie de:

–           Un blender

–           Un filtru sau o strecuratoare

–           Un tifon

Uleiul de migdale si beneficiile lui pentru sanatate

Uleiul de migdale previne caderea parului
 

–           170 de grame de migdale crude

–           1.3 litri de apa filtrata

–           1 lingura de  miere

–           optional: o pastaie de vanilie

Pentru inceput, boabele de migdale trebuie lasate la inmuiat in 500 de ml de apa timp de o noapte. Trebuie sa ai grija ca ele sa fie complet acoperite pentru a se putea inmuia corespunzator. Daca ai rabdare, lasa-le chiar si 24 de ore. Dupa ce s-au inmuiat, scurge apa in care au stat si pune migdalele intr-un blender alaturi de 350 de ml de apa proaspata. Tot aici trebuie sa pui si mierea si, daca ai optat pentru vanilie, pune si pastaia de vanilie tot aici. Dupa gust, mai poti adauga si alte ingrediente, cum ar fi scortisoara sau coaja de lamaie.

Dupa ce ai adaugat ingredientele necesare in blender, amesteca totul la viteza mare timp de 3 minute. Dupa aceea, mai trebuie sa adaugi 450 de ml de apa si poti gusta laptele pentru a vedea daca este suficient de dulce pentru gusturile tale. Indulceste mereu cu miere sau alt indulcitor natural, niciodata cu zahar. Amesteca din nou timp de un minute la cea mai mare viteza. Acum vei avea nevoie de strecuratoare si cateva straturi de tifon pentru a trece laptele prin ele. Trebuie sa ai rabdare deoarece lichidul se strecoara mai greu datorita consistentei sale. Poti savura oricand acest lapte de migdale. Femeile pasionate de bucatarie folosesc laptele migdale in prepararea diverselor budinci, dar el poate fi un ingredient excelent si pentru milkshake-uri sau poate fi consumat simplu, alaturi de un bol de cereale. Pentru un plus de sanatate, nu ezita sa consumi pulpa care a ramas in strecuratoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img