vineri, 19 aprilie, 2024

Beneficiile uimitoare ale coriandrului: Cum protejează creierul, inima şi sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba despre aceasta planta, exista doar doua variante: ori o iubesti, ori o detesti profund!

Coriandrul este o planta inrudita cu patrunjelul, cu telina si cu morcovii. Are o aroma puternica si este folosit in diferite preparate culinare, pentru intensificarea gustului. Pe langa faptul ca este un condiment extraordinar de gustos, exista si beneficii ale coriandrului pentru sanatate.

Fie ca folosesti semintele sau frunzele de coriandru, specialistii in nutritie recomanda consumul frecvent al plantei, pentru a te bucura de caracteristicile sale uimitoare.

Iata 5 beneficii ale coriandrului despre care nu stiai!

Poate sa reduca riscul de diabet

Un nivel crescut al zaharului in sange poate duce la diabet tip 2. Semintele de coriandru si uleiul obtinut din ele pot ajuta la scaderea glicemiei, prin activarea unor enzime specifice, potrivit andreearaicu.ro.

Mai mult, coriandrul chiar trebuie folosit cu masura de catre cei hipotensivi, caci este foarte eficient in scaderea nivelului de zahar din sange.

Un studiu efectuat pe soareci cu obezitate si diabet a aratat ca o singura doza de extract de coriandru (20 mg/kg) a reusit sa scada semnificativ glicemia in doar 6 ore. Efectele au fost comparabile cu cele ale medicamentelor alopate.

COntinuarea pe exxquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img