joi, 18 aprilie, 2024

Beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra creierului nostru

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de cocos ajuta creierul. Cocosul este cunoscut ca un aliment delicios al cărui suc este deosebit de răcoritor. Uleiul de nucă de cocos, ca și laptele, este adesea folosit la gătit. Dar știți că uleiul de nucă de cocos are virtuți care depășesc cu mult calitatea gustului? Acest ulei vegetal este cunoscut pentru efectele sale protectoare asupra creierului.

Uleiul de nucă de cocos conține multe TCM, adică trigliceride cu lanț mediu. Aceste TCM se transformă cu ușurință într-o sursă de energie de calitate pentru organismul nostru. Deoarece creierul nostru necesită multă grăsime pentru a funcționa, MCT-urile din uleiul de nucă de cocos sunt o sursă disponibilă rapid. Uleiul de nucă de cocos conține aproximativ 60% TCM, de fapt este cel mai bogat ulei din TCM. În plus, uleiul de nucă de cocos conține vitamina E, care este una dintre cele mai bune vitamine pentru a lupta împotriva îmbătrânirii.

Nu este foarte sensibil la ranciditate

Când uleiul de nucă de cocos este păstrat la rece, pare semi-solid. Acesta devine din nou lichid de la aproximativ 25°C. Deci, vorbim și despre untul de nucă de cocos sau grăsimea de nucă de cocos. Este pulpa de nucă de cocos folosită pentru a face acest ulei, nu trebuie confundată cu uleiul de nucă de cocos, care provine din pulpa uscată și este adesea albită și deodorizată. Așa că alege un ulei de nucă de nucă de cocos extras la rece și organic.

Unul dintre avantajele uleiului de nucă de cocos este faptul că nu este foarte sensibil la ranciditate, ceea ce înseamnă că se oxidează mai puțin rapid decât alte uleiuri și, prin urmare, se păstrează mai mult timp. Nu uitați că uleiul de nucă de cocos, la fel ca toate uleiurile, trebuie păstrat într-un borcan de sticlă: o grăsime conservată în plastic duce la absorbția micro-particulelor de plastic…) și departe de lumină, care degradează uleiurile.

Uleiul de cocos ajuta creierul

Uleiul de nucă de cocos are un efect protector asupra creierului nostru, oferind o sursă de energie disponibilă direct. O dietă bogată în grăsimi păstrează performanțele intelectuale și cognitive.

Toate patologiile cerebrale degenerative vor răspunde bine la suplimentarea zilnică cu ulei de nucă de cocos. Prin urmare, va fi utilizat în migrene, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, boala Charcot (scleroză laterală amiotrofică).

Cetonele protejează mitocondriile

Chiar și fără a schimba nimic din dieta dvs., veti ajuta creierul cu ulei de nucă de cocos, cu trigliceride cu lanț mediu de înaltă calitate și o anumită doză de cetone (molecule produse de ficat din grăsimi, organismul le poate folosi ca sursă de energie la fel ca carbohidrații). Cetonele protejează mitocondriile (microorganisme din celule care transformă glucoza în energie), combat inflamația și oxidarea celulelor și scad excitabilitatea neuronilor.

Desigur, dacă reduceți conținutul de carbohidrați din dieta dvs., conținutul de cetone va crește, ceea ce va fi cu atât mai benefic. Rețineți că consumul zilnic de ulei de nucă de cocos poate limita poftele pentru alimentele dulci.

Uleiul de cocos ajuta creierul. Il puteți dilua fie în băuturi, fie în deserturi

Il puteți dilua fie în băuturile dvs. (ceai din plante, cafea), fie în deserturi, sau îl puteți adăuga după ce ați gătit pe cărne, pește și legume, sau îl puteți folosi pentru a asezona legumele crude. De asemenea, îl puteți bea pur, în proporție de una până la două linguri pe zi. Atentie, acest ulei este foarte bogat în acizi grași, organismul poate necesita puțin timp de adaptare. Vă sfătuim să consumați cu o jumătate de lingură de ulei de nucă de cocos pe zi, timp de câteva zile, înainte de a crește treptat doza.

Dacă sunteți predispuși la pietre ale vezicii biliare (sau nu aveți vezica biliară), vă recomandăm să mergeți și mai treptat. Pentru persoanele predispuse la colesterol rău (creșterea LDL), sa știți că uleiul de nucă de cocos este sigur, mai ales că promovează creșterea HDL, care este protectoare și compensează orice creștere a LDL. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img