vineri, 19 aprilie, 2024

Beneficiile uriașe ale castanelor coapte: Bogate în magneziu și potasiu, mențin sănătatea inimii

Distribuie:

Publicat:

Castanele sunt fructele pomilor de castani și au un conținut slab de grăsimi, precum și unul bogat de vitamina C, ceea ce le face să fie mai apropiate de fructe decât de nuci. Însă, la fel ca în cazul nucilor, castanele au coajă și crustă ce trebuie îndepărtate, înainte de a fi consumate.

Castanele comestibile reprezintă o sursă delicioasă de nutrienți. Acestea pot fi consumate crude, coapte, măcinate sub formă de făină sau adăugate în produse de patiserie și în compoturi.

Există 4 specii principale de pomi de castani și anume: castanul chinezesc, castanul japonez, castanul european și castanul american. Copacii pot crește în numeroase regiuni de pe glob. În prezent, castanul european, Castanea sativa, este cel mai comun tip de castan, iar majoritatea castanelor comercializate în magazine și supermarketuri provin din acest soi.

Beneficiile consumului de castane

Bogate în vitamina C

După cum spuneam, castanele sunt bogate în vitamina C. Așadar, o jumătate de ceașcă de castane crude livrează aproximativ 35%-45% din necesarul zilnic de vitamina C,potrivit doc.ro. Castanele pierd o parte din conținutul de vitamina C atunci când sunt fierte sau coapte, dar un procent de aproximativ 15%-20% din necesarul zilnic tot va putea fi obținut din această vitamină importantă pentru sănătatea organismului. Pentru a reține cât mai mult din aportul de vitamină C, poți coace castanele la o temperatură cât mai scăzută sau poți folosi un deshidrator.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img