marți, 19 martie, 2024

Beneficiile vitei de vie. Pentru ce afectiuni era folosita in vechime

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile viței de vie sunt mai puțin cunoscute, în comparație cu utilizările sale în domeniul culinar. Aceste frunze sunt folosite în mod tradițional la împachetarea sărmăluțelor. Dar pot fi consumate și ca atare, opărite în prealabil sau doar spălate foarte bine. Pot fi adăugate în salate de primăvară sau în combinație cu năut fiert și ardei capia copt.

În țări precum Asia sau Africa, frunzele de viță de vie sunt folosite și în scop medicinal. Se consideră că acestea au efecte antiinflamatoare și pot îmbunătăți circulația sângelui.

Beneficiile viței de vie – îmbunătățește circulația sângelui

Inflamația cronică este una dintre principalele cauze ale unor boli grave, precum cancerul, boala Alzheimer, diabet, boli de inimă, artrită, boala Crohn.

Potrivit unui studiu realizat de experți de la Universitatea Freiburg, extractul din frunze de viță de vie poate reduce edemul în cazul pacienților cu insuficiență venoasă cronică.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img