joi, 28 martie, 2024

Beneficiu nestiut al vinului rosu

Distribuie:

Publicat:

Este ametitor, dar nu atat de periculos pe cat pare, si mai ales, de-a lungul timpului s-a descoperit ca are si puteri tamaduitoare. Mai nou, are efecte profilactice in stomatologie! Cine-ar fi crezut? Conform unor studii recente, vinul rosu previne aparitia cariilor.

Cercetatori italieni, de la Universitatea din Pavia, au descoperit faptul ca vinul rosu previne depunerea bacteriilor pe dinti si ulterior, aparitia cariilor, relateaza DailyMail. Si toate acestea cu numai un pahar de vin rosu pe zi, suficient cat sa te pui la adapost de astfel de probleme.

Vinul a fost un obiect de studiu stiintific destul de popular in ultimele decenii, mai ales dupa ce in compozitia lui a fost izolat resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, care poate face minuni pentru imunitatea noastra. Unde mai pui ca antioxidantii sunt la moda, iar asocierea lor cu alimentele cele mai comune este intotdeauna o tema de discutie interesanta. Polifenolii aflati in vinul rosu contribuie la mentinerea sanatatii vaselor de sânge favorizând crearea oxidului nitric, o substanta chimica cu rol de relaxare pentru tesuturi, care joaca un rol foarte important in reglarea tonusului vascular.

Usturoiul macerat in vin rosu trateaza peste 100 de boli

Vinul rosu contine melatonina, un antioxidant care ajuta la reglarea ceasului biologic. Studiile au demonstrat ca un pahar de vin rosu baut inainte de culcare te ajuta sa adormi mult mai usor. Soiurile bogate in melatonina sunt Cabernet Sauvignon, Merlot sau Sangiovese. Dar, consumul excesiv de alcool este interzis mai ales persoanelor hipertenisive. insa vinul rosu consumat cu socoteala (nu mai mult de 300 ml in timpul mesei) ajuta la scaderea tensiunii arteriale. in plus, alti doi compusi ai vinului, flavonoidele si saponinele, ajuta la prevenirea câtorva dintre cele mai comune afectiuni ale inimii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img