joi, 28 martie, 2024

Beneficiul consumului de POMELO

Distribuie:

Publicat:

Orice aliment poate sa ingrase daca il mananci in asemenea cantitati incat caloriile consumate sa fie mai multe decat cele arse. Chiar si alimentele hipocalorice ar ingrasa, daca ai putea sa le mananci in cantitati industriale. Insa consumate in cantitati moderate, ele iti dau senzatia de satietate si nu reprezinta niciun pericol pentru silueta.
 
Desi este un fruct cu foarte putine calorii, pomelo este dens din punct de vedere nutritional, ceea ce inseamna ca este plin de substante care te mentin sanatoasa: are multe fibre si este bogat in magneziu si potasiu. Ca orice fruct din familia citricelor, pomelo este foarte bogat in vitamina C, un antioxidant care previne anumite tipuri de cancer si repara celulele.

Intrebarea care ramane este: pomelo ingrasa? Raspunsul cu siguranta te va bucura, pentru ca este „NU”! Pomelo este un fruct hipocaloric. O suta de grame de pomelo contine 38 de calorii, 0 mg de grasimi, 0 mg de colesterol, 216 mg de potasiu, 100% din doza zilnica recomandata de vitamina C si 1% din doza zilnica recomandata de magneziu, potrivit divahair.ro.
 
Nu doar numarul scazut de calorii transforma acest fruct intr-un aliment dietetic, ci si efectul pe care el il are asupra organismului. In primul rand, pomelo stimuleaza sistemul digestiv, pentru ca este bogat in fibre. Acestea previn probleme precum constipatia sau diareea si mentin un tranzit intestinal sanatos. Fibrele stimuleaza si secretia de suc gastric, astfel incat pana si alimentele mai greu de digerat sunt descompuse cu usurinta.
 
De retinut este si faptul ca pomelo contine niste enzime care ajuta la slabit, cunoscute sub denumirea de „carnitin parmitol-transferaze”. Acestea se gasesc in putine alimente si ajuta la arderea grasimilor, motiv pentru care pomelo este unul dintre alimentele recomandate de nutritionisti pentru a slabi, fiind la fel de benefic precum grepfrutul, „fratele” sau mai mic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img