miercuri, 8 mai, 2024

Beneficiul uluitor al verzei murate

Distribuie:

Publicat:

Varza murata poate preveni aparitia cancerului, sustine nutritionistul bulgar Donka Baikova. in sezonul virusurilor, alimentul traditional al bulgarilor reprezinta un medicament natural. Varza murata contine multe vitamine si aduce in organism bacterii producatoare de acid lactic, un probiotic natural. Singurul minus este concentratia mare de sare, astfel incat nutritionistii recomanda ca solutia sarata sa fie de doar 2%.

„Varza murata reduce mediul favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene si previne aparitia cancerului. In al doilea rand, substantele benefice trec prin bariera intestinala si ajung la ficat, inhiband producerea de colesterol si de trigliceride. Aceste bacterii lactice reduc reactiile alergice din organism.

De asemenea, varza murata ofera protectie mucoproteica, scazand cu cel putin 30% riscul de a dezvolta cancer, in special cancer de colon. Exista studii care demonstreaza ca un consum de varza murata de doua ori pe saptamana reduce considerabil riscul de cancer de san”, a mai spus prof. Donka Baikova.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img