News Flash:

BIANU FLORETA-vinovata de moartea fetitei de patru ani din spitalul Husi

23 Ianuarie 2015
3268 Vizualizari | 1 Comentarii
In urma anchetei efectuata de catre Colegiul Medicilor Vaslui, in cazul fetitei (Alexandra Bedregeanu din comuna BUnesti-Averesti) in varsta de doar patru ani, care a murit in chinuri groaznice la 40 de minute de la internarea in Spitalul Municipal Dimitrie Castroian” Husi, au hotarat. Pediatrul Bianu FLORETA a primit un “Vot de blam” din partea Colegiului Medicilor Vaslui, acest vot fiind o ultima sanctiune pe care o poate primi un medic inainte de a se pune interdictia de a-si mai exercita profesia.

Bianu Floreta a primit acest “vot de blam” deoarece nu a tratat-o corect pe fetita, astfel sefa sectiei de pediatrie de la Spitalul Husi este acuzata de culpa medicala pe motiv ca nu a redirectionat-o la UPU pe copila, care avea insuficienta respiratorie din cauza complicatiilor de laringita acuta cu care fusese diagnosticata.

„Problema in acest caz analizata de Colegiul Medicilor nu este tratamentul aplicat de medicul pediatru, ci faptul ca, in primul rand, trebuia asigurata respiratia normala pentru pacient, care fusese diagnosticat si cu epiglotita acuta. Concret, medicul pediatru trebuia sa apeleze la un specialist de la Compartimentul de Primiri Urgente in momentul in care a constatat o insuficienta respiratorie la pacient. Cu alte cuvinte, nu a fost respectat protocolul”, a declarat vicepresedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mircea Zavate.

Colegiul Medicilor Vaslui a declansat, in paralel cu Politia si Directia de Sanatate Publica, o ancheta in acest caz, in urma plangerii facute de catre parintii copilei decedate, care acuza cadrele medicale de malpraxis.

De asemenea, a existat si un control desfasurat la Spitalul Husi, timp de patru zile, de catre o comisie de ancheta desemnata de Ministerul Sanatatii, mai multe institutii si persoane responsabile de buna desfasurare a actului medical fiind sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.

Prin urmare, unitatea spitaliceasca huseana a fost sanctionata cu 25.000 de lei, motivul fiind lipsa unui compartiment special pentru pediatrie la UPU HUSI (la Compartimentul de Primiri Urgente). Pe langa aceste sanctiuni aplicate unitatii, comisia a amendat-o pe Bianu Floreta cu 2.000 (douazeci de milioane de lei vechi) pentru faptul ca a internat-o pe fetita de patru ani la Sectia de Pediatrie fara ca aceasta sa treaca pe la Primiri Urgente, asa cum se procedeaza cu persoanele aflate in stare grava. Nu a scapat de sanctiuni nici seful Compartimentului Primiri Urgente, medicul Gabriela Ababei, amendata cu 1.500 de lei, care in urma acestui eveniment si-a dat demisia.

Medicul pediatru BIANU FLORETA
este cunoscuta in municipiul Husi ca fiind medicul de casa al persoanelor cu bani multi. Acesta nu este agreata de catre mamele husene, acestea relatand faptul ca medical pediatru lucreaza la capacitate maxima doar atunci cand i se arata o suma frumoasa. Ba mai mult, tot anul trecut, un alt medic pediatru a parasit spitalul husean din cauza acesteia.

municipiul husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049731 (s)