News Flash:

BIANU FLORETA vrea sa fie judecata in alt judet. Aceasta este speriata de exigenta judecatorilor huseni

13 Februarie 2015
4187 Vizualizari | 3 Comentarii
AROGANTA MAXIMA! Sefa sectiei de pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian”Husi, care momentan si-a luat concediu in urma unui nou scandal, ar dori ca acele contestatii facute de ea impotriva verdictului din cadrul DSP Vaslui, sa fie judecate in alt judet. Ba mai mult, aceasta ar dori si anularea amenzii in valoare de 2.000 (douazeci de milioane lei vechi) aplicata de catre Ministerul Sanatatii in urma controlului. Reamintim faptul ca BIANU FLORETA, cel mai controversat medic husean, este acuzata de malpraxis, asta dupa ce o fetita de doar 4 ani din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, si-a pierdut viata in chinuri groaznice la doar 40 de minute de la internare.

Luni,9 februarie, la judecatoria din municipiul Husi ar trebui practic sa inceapa procesul in care medicul pediatru husean BIANU FLORETA, acuzata de moartea fetitei Alexandra Bedregeanu, solicita anularea procesului verbal realizat de Comisia de Control din cadrul DSP Vaslui, in urma verificarilor efectuate la scurt timp,  dupa ce s-a produs tragedia.  In mod cert, Bianu Floreta va cere amanarea judecarii, deoarece aceasta a depus vineri, 6 februarie, o cerere de stramutare a dosarului.

In urma tristului eveniment in care o copila de 4 ani si-a pierdut viata, Nicolae Banicioiu a dispus efectuarea un control amanuntit, iar raportul semnat chiar de ministru a scos la iveala o sumedenie de protocoale incalcate in privinta cazurilor de urgenta.

“ Medicul pediatru, desi a considerat cazul ca fiind de maxima urgenta, nu a solicitat colaborarea in timp util cu nici un alt medic aflat in garda la momentul respectiv. Nu s-au respectat protocoalele de diagnostic si tratament, epiglotita nefiind cuprinsa in protocoalele de diagnostic din compartimentul de pediatrie ci in cele de pe C.P.U. Desi in procedura de administrare intra-venoasa a antibioticului era recomandata testarea sensibilitatii la acesta, asistenta nu a luat in considerare acest aspect invocand faptul ca testarea nu i-a fost indicata de catre medicul pediatru.”, au afirmat reprezentantii Ministerului Sanatatii la finalul controlului.

Ca urmare a neregulilor constatate, ministerul a dispus aplicarea mai multor sanctiuni, cuprinse intre 500 si 25.000 lei. Desi considerata ca fiind principalul vinovat de producerea tragediei, Floreta Bianu a scapat cu o amenda in valoare de 2000 de lei, insa a considerat ca nu merita o astfel de sanctiune, motiv pentru a cerut anularea ei in instanta.

Spitalul Municipal Husi a primit cea mai mare amenda in valaore de 25.000 de lei pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare, privind procedura de preluare/internare a cazurilor de maxima urgenta. Sefa sectiei CPU ( Compartimentul Primire Urgente) din acel moment, Gabriela Ababei, a primit si ea o amenda de 1.500 de lei. Revoltata de sanctiunea primita, sefa CPU –Gabriela. A si-a dat demisia. La fel a procedat si medicul Wassouf Emad, fostul director medical al Spitalului din Husi.

Doctorita Bianu acuzata din toate pozitiile, insa ea se preteaza a fi o victima.

Desi raportul de la Ministerul Sanatatii arata clar ca au fost incalcate proceduri, o alta comisie din cadrul DSP Vaslui ii aplica lovitura de gratie pediatrului Bianu Floreta. Acestia au clasat cazul ca fiind clar unul de MALPRAXIS, ba mai mult,  in argumentatia deciziei acestora se arata clar  ca aceasta a tratat cazul cu o grotesca superficialitate.
Membrii comisiei vasluiene au analizat in amanunt asa cum a fost tratata fetita, de la internare pana si-a pierdut viata, iar concluzia lor ca specialisti in domeniu a fost ca fetita ar fi trebuit sa fie dusa la CPU si nu direct in sectia de pediatrie, asa cum s-a intamplat. Potrivit acestei comisii, fetita ar fi trebuit sa fie consultata de un medic urgentist, iar la o examinare rapida acesta si-ar fi dat seama ca este un caz grav si ar fi solicitata de urgenta un echipaj TIM (terapie intensiva mobila) ; intre timp, pana la sosirea acestuia, medicul urgentist impreuna cu un medic ORL sau chirurg ar fi trebui sa asigure o cale de respiratie sigura pentru micuta copila.

Pe langa verdictul dat de comisia de malpraxis din cadrul DSP Vaslui, Comisia de malpraxis din cadrul Colegiului Medicilor Vaslui a dat un vot de blam in acest caz, o sanctiune prin care isi manifesta prin vot dezaprobarea fata de conduita medicului.

Procurorii de la parchetul de pe langa Judecatoria Husi fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, acestia solicitand chiar efectuarea unor noi expertize.

bianu floreta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

justme  | #1521
Nu este corect sa discutati despre "aroganta" ! Este un drept al fiecarui individ de a-si apara "propria dreptate"... indiferent ca e un criminal,un hot,sau a comis alte fapte sau acte penale!
Florina  | #1522
Normal ca fuge de responsabilitate fuge ca e cu musca e caciula ! Spaga doar asta are in cap si tupeu infect !
Lavinia  | #1526
Da a fost un caz nefericit,insa este un doctor foarte bun,si stie meserie,si eu sant sigura ca o sasi faca dreptate,pentru ca nu greseste numai cine nu munceste.Respect doamna dr.Bianu Floreta!!!
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028337 (s)