marți, 19 martie, 2024

Biblioteca Central Universitară Carol I din București este prima bibliotecă din România care acceptă plăţi online

Distribuie:

Publicat:

Platforma Ghişeul.ro s-a interconectat cu sistemul informatic al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Capitală, astfel că aceasta devine prima bibliotecă din România care acceptă plăţi online pentru taxa de eliberare a permisului de acces şi reînnoirea vizei anuale, informează News.ro.

"Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituţiilor înrolate în plaforma de plăţi Ghişeul.ro. Astfel, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (B.C.U.) este prima bibliotecă din ţară care acceptă plăţi online. De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibiotecă, precum şi pe cea de reînnoire a vizei anuale", a anunţat, marţi, Autoritatea pentru Digitalizarea României.

De asemenea, este în curs de înregistrare în platformă şi Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca.

În total, Ghişeul.ro a ajuns la 918 instituţii înrolate, care acceptă plăţi pentru taxele şi serviciile publice realizate 100% electronic.

Ghidul pentru achitarea online a taxelor B.C.U. în Ghişeul.ro este dispnonibil aici.

Ghişeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăţi: impozite şi taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizaţia de circulaţie provizorie, plata anuală de întreţinere pentru administrarea cimitirelor şi crematoriilor umane din Bucureşti, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane.

Printre proiectele aflate în curs de implementare se numără plata amenzilor pentru cetăţenii străini, taxele aferente unor universităţi, plăţile pentru utilităţi şi taxa pentru plăcuţele de înmatriculare.

Potrivit Autorităţii pentru Digitalizarea României, pandemia a crescut considerabil apetenţa cetăţenilor în ceea ce priveşte relaţionarea online cu instituţiile statului. Platforma Ghişeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori şi a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacţii, în valoare de 782.982.788,48 de lei.

Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP) – Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligaţiile de plată existente şi/sau de a plăti online cu cardul, parţial sau total, taxele şi servicile publice, precum şi amenzile existente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img